NIEUWS
 
Vanaf Nu is ons nieuws ook te volgen op Twitter
 

https://twitter.com/Goedkoopvliege1

 

21-11

TUI fly Duitsland wil met  lange afstandsvluchten beginnen

De Duitse tak  TUI fly heeft op 21 november besloten om lange afstandsroutes te introduceren, een stap die de markt voor langeafstandsverbindingen in Duitsland aanzienlijk zou kunnen veranderen.

TUI fly is van plan om in eerste instantie met twee Boeing 787-8's te gaan vliegen aan het begin van de volgende winterdienstregeling naar bestemmingen in het Caribisch gebied en Mexico. Het uiteindelijke doel is dat de vloot van 787's van TUI fly het volgend jaar zal uitgroeien tot vijf vliegtuigen. Hoewel TUI fly niet meer details heeft onthuld, moeten de vliegtuigen in Düsseldorf worden geplaatst, aldus bronnen uit de industrie.

 

20-11

Oproep TV Kassa: dure tikfout op je vliegticket?

Bij veel vliegmaatschappijen komt het je erg duur te staan als je tijdens het boeken bij het invoeren van je naam een tikfout maakt, en dit wilt laten corrigeren op je vliegticket. Heb jij dat onlangs bij het boeken van een vliegticket meegemaakt? Of moest je zelfs een compleet nieuw ticket kopen?

Laat het ons weten! Mail je verhaal, en het telefoonnummer waarop je overdag bereikbaar bent, naar kassa@bnnvara.nl

 

Ryanair moet toeslag voor handbagage terugbetalen

Ryanair moet in Spanje een vrouw de toeslag van 20 euro die het bedrijf haar aanrekende voor haar handbagage terugbetalen. Een toeslag voor een stuk bagage dat probleemloos in de cabine vervoerd kan worden, is misbruik, zo oordeelde een rechter in Madrid woensdag. Ryanair heeft nog niet gereageerd op de uitspraak.

De passagier had een klacht ingediend nadat ze op 25 januari op een vlucht van Madrid naar Brussel voor haar tweede stuk handbagage 20 euro extra had moeten betalen. Ryanair bepaalde dat enkel bij het boeken van het priority-tarief het tweede stuk bagage met een maximaal gewicht van tien kilogram kosteloos in de cabine van het vliegtuig meegenomen mag worden. De vrouw had het standaard-tarief geboekt, waarbij passagiers sinds november 2018 enkel nog een klein tasje gratis mee aan boord mogen nemen.

Rechter Bárbara María Córdoba Ardao heeft de klaagster nu gelijk gegeven. Ze oordeelde dat de nieuwe bagageregels van Ryanair in strijd zijn met zowel de Spaanse wetgeving als met de Europese verordening 1008/2008 over gezamenlijke regels voor de exploitatie van luchtverkeerdiensten.

bron:  www.nieuwsblad.be

 

19-11

Transavia start vakantievluchten vanaf Brussels Airport

Transavia start volgend jaar zomer vakantievluchten vanaf Brussels Airport. De KLM-dochter ziet daar nieuwe kansen, nu de ruimte in Nederland schaars wordt en het nog altijd niet duidelijk is wanneer Lelystad Airport open gaat.
 
“Marktonderzoek onder onze klanten toont aan dat er behoefte is aan vluchten vanaf Brussel”, meldt een woordvoerder van Transavia desgevraagd. De luchtvaartmaatschappij keek ook naar Maastricht Aachen Airport, maar daar is de catchment area ten opzichte van Brussel een stuk kleiner.

Transavia maakt volgende week de routes bekend die vanaf Brussel worden aangevlogen. “Dat worden enkele bekende succesnummers.” De luchtvaartmaatschappij heeft al een behoorlijke schare klanten in België, die op dit moment nog gebruik maken van Eindhoven of Rotterdam.

Lees verder op: www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/transavia-start-vakantievluchten-vanaf-brussels-airport

 

EasyJet gaat CO2-uitstoot volledig compenseren

EasyJet heeft bekendgemaakt dat het vanaf vandaag alle CO2-uitstoot van zijn vluchten gaat compenseren. Het is de eerste grote vliegmaatschappij die dat doet, zei het Britse bedrijf bij de presentatie van de jaarcijfers.
 
EasyJet wil de uitstoot reduceren door bossen aan te planten en door minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf steekt geld in de ontwikkeling van toestellen die vliegen op duurzame brandstof en elektriciteit, zodat de luchtvaart uiteindelijk CO2-vrij wordt.
 
Daarvoor is het bedrijf wel afhankelijk van nieuwe technologieën. Het wil die samen met vliegtuigbouwer Airbus ontwikkelen. Tot die tijd zal Easy Jet de zuinigste toestellen gebruiken, waaronder nieuwe A320 vliegtuigen van Airbus, en een maximum stellen aan het aantal passagiers per vlucht, waardoor het gewicht per vlucht lager is.
 
Sinds 2000 heeft het bedrijf de CO2-uitstoot per kilometer per passagier teruggebracht met meer dan een derde. In 2022 moet de uitstoot nog eens tien procent lager zijn dan drie jaar geleden.
 
"We realiseren ons dat compenseren een tijdelijke maatregel is, maar we willen nu iets doen aan de CO2-uitstoot, om onze ecologische voetafdruk op de korte termijn te beperken", zei topman Johan Lundgren bij de presentatie.
 
De kosten voor de compensatie worden geschat op 29,3 miljoen euro tot het eind van het lopende boekjaar, 30 september 2020. De totale omzet van het bedrijf was 7,5 miljard euro, een stijging van 8,3 procent.
 
bron: www.nos.nl
 

18-11

Consumentenorganisaties: hef 25 cent per vliegticket voor garantiefonds

Heb je net een ticket gekocht, gaat de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt failliet. Volgens reisbrancheorganisatie ANVR, de ANWB, de Consumentenbond en garantiefonds SGR overkomt dit jaarlijks duizenden Nederlanders. Ze pleiten daarom voor een nieuw garantiefonds dat consumenten moet beschermen.

Volgens de organisaties zijn de afgelopen drie jaar in Europa zestien vliegmaatschappijen bankroet gegaan. Recent nog Thomas Cook Airlines, maar ook bijvoorbeeld Air Berlin en Wow Air.

Als het luchtvaartbedrijf waarmee je vliegt omvalt, ben je als consument je geld kwijt. Daarnaast moet je soms een nieuw ticket kopen om thuis te komen, of hotelkamers en autohuur te annuleren. Met geld uit een garantiefonds kunnen de tickets worden vergoed of mensen gerepatrieerd, zeggen de organisaties.

Er bestaat al zo'n soort garantie voor reizen die geboekt worden via reisorganisaties, via het fonds van de SGR. "Het is natuurlijk vreemd dat de klant op een vakantiereis van bijvoorbeeld 700 euro bij een faillissement van een reisonderneming een wettelijke garantie heeft, maar bij een los ticket van 700 euro met lege handen staat", vindt Sandra Molenaar, algemeen directeur van de Consumentenbond.

Volgens de organisaties moet de Nederlandse overheid hier iets aan doen en verplicht 0,25 euro per ticket heffen voor alle passagiers die in Nederland opstappen. Dat geld moet dan naar een fonds dat beheerd wordt door de SGR. Ze verwijzen naar Denemarken, waar al enkele jaren een wet bestaat die dit regelt.

Volgens Erik Jan Reuver, directeur van de SGR, kun je van consumenten niet verwachten dat ze op de hoogte zijn van de financiële situatie van een (buitenlandse) vliegmaatschappij als ze een ticket boeken. "Zelfs voor deskundigen is dat moeilijk.

bron: www.nos.nl

 

14-11

Airport Weeze in financieel zwaar weer

Airport Weeze heeft het financieel zwaar nu de effecten van het inkrimpen van de activiteiten door Ryanair merkbaar zijn. Daardoor is het aantal passagiers dit jaar met een kwart teruggelopen ten opzichte van vorig jaar. Om de financiële druk te verlichten hoopt de Duitse luchthaven op een financiële injectie van de regionale overheid.

Ryanair had in de zomer van 2018 nog zes Boeing 737-800’s op Airport Weeze gestationeerd, inmiddels is dat aantal gereduceerd tot drie. Daarmee is ook het aantal vluchten en bestemmingen verminderd. In plaats daarvan breidt de budgetmaatschappij via dochteronderneming Laudamotion uit op Düsseldorf Airport.

Ryanair is nog maar de enige luchtvaartmaatschappij die actief is op Airport Weeze, zodat het vliegveld is overgeleverd aan de grillen van de Ierse low cost carrier. Voor Airport Weeze betekent de capaciteitsreductie dan ook een fikse afname van het aantal reizigers, waardoor ook de inkomsten uit parkeren, passagiersgelden, horeca en retail afnemen. 

Nog meer slecht nieuws is dat de Duitse regering de reeds bestaande belasting op vliegtickets wil verhogen. Op Europese vluchten stijgt die taks dan van 6,50 euro naar 13 euro per ticket. “Dat gaat ons hard raken”, zegt luchthavendirecteur Ludger van Bebber in de Gelderlander.

Lees verder op:www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/3/airports/airport-weeze-in-financieel-zwaar-weer

 

Corendon introduceert cashless vliegen

Corendon Dutch Airlines vliegt vanaf nu al haar vluchten cashless. Corendon accepteert pin, creditcard, Apple Pay en Samsung Pay en met deze wearables kan er tevens contactloos betaald worden. Hiermee is Corendon Dutch Airlines de eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij waarbij passagiers volledig cashless betalen aan boord. Met ingang van het huidige winterseizoen geldt cashless betalen voor alle vluchten van Corendon Dutch Airlines.

Afgelopen zomer is cashless betalen getest tijdens vluchten naar Macedonië. De resultaten zijn zeer positief ervaren; zowel door klanten als door de maatschappij zelf. Cashless betalen heeft voor klant en airline het voordeel van meer betaalgemak en een snellere en efficiëntere service aan boord. Voor Corendon heeft het als bijkomend voordeel dat het veiliger is voor personeel aangezien er geen waarde-transport meer plaatsvindt en pinbetalingen minder foutgevoelig zijn.

bron:https://nieuws.corendon.nl

 

12-11

Wizz Air claimt plek op Lelystad Airport

Wizz Air staat te popelen om Lelystad Airport te gebruiken voor vluchten van en naar Oost-Europese bestemmingen. Dat blijkt uit een interview van Diederik Pen (operationeel directeur van Wizz Air) met NRC. Hij stelt dat de Hongaarse luchtvaartmaatschappij niet kan worden geweerd van de luchthaven.

Wizz Air groeide in vijftien jaar uit tot een prijsvechter van formaat die alleen dit jaar al meer dan een miljoen passagiers vervoerde tussen Eindhoven Airport en (met name Oost-) Europese bestemmingen.

De weerstand tegen dergelijke vliegtuigmaatschappijen is echter groot. Minister Cora van Nieuwenhuizen kreeg zelfs opdracht van de Tweede Kamer om nieuwe prijsvechters te weren van Lelystad Airport. De luchthaven mocht immers niet autonoom groeien en zou voornamelijk dienen als overloopluchthaven van Schiphol.

Vorige week echter, bleek uit een geheim rapport dat Lelystad Airport een paar jaar na de opening wel degelijk als vakantieluchthaven zal worden gebruikt door nieuwe prijsvechters als Ryanair en Wizz Air. Die laatste heeft bij monde van Pen dus vast een voorschot genomen op dat rapport.

lees verder op: www.destentor.nl/lelystad-airport/hongaarse-prijsvechter-wizz-air-claimt-plek-op-lelystad-airport~a9688e03/

 

08-11

9 EU landen bepleiten CO2-taks voor luchtvaart

België en acht andere Europese lidstaten hebben de nieuwe Europese Commissie van Ursula von der Leyen vandaag opgeroepen om de CO2-uitstoot door de luchtvaartsector beter te belasten.

In een politieke verklaring, die werd gepresenteerd in de marge van een bijeenkomst van de Europese ministers van Financiën, wijzen de negen landen erop dat de luchtvaart aan de basis ligt van 2,5 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Maar in vergelijking met andere transportmiddelen draagt de sector onvoldoende bij, vinden ze.

“De luchtvaartsector is vrijgesteld van accijnzen, de internationale vluchten zijn niet onderworpen aan btw, er is geen gecoördineerde belasting op vliegtickets en de economische instrumenten om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen zouden versterkt kunnen worden in de luchtvaartsector”, stellen België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Italië, Luxemburg, Denemarken en Bulgarije in de verklaring.

De negen landen willen dat de Commissie een Europese regeling uitwerkt die moet leiden tot een prijsstelling die de vervuilingskosten van de luchtvaart beter weerspiegelt. Hoe dat best zou gebeuren, bijvoorbeeld via een kerosinebelasting of een toeslag op de tickets, laten ze in het midden. Wel vragen ze de Commissie rekening te houden met bestaande nationale regelingen en de concurrentiepositie van de sector.

Frans Timmermans, de vicevoorzitter die het klimaatbeleid van de nieuwe Commissie vorm moet geven, beaamde dat de luchtvaart net als andere transportsectoren belast hoort te worden. De Nederlander zegde toe dat de Commissie de zaak meteen “aan boord neemt”. De Commissie hoopt op 1 december aan de slag te kunnen gaan

bron: www.hln.be

 

07-11

PLay: Nieuwe budget airline voor IJsland

Uit de as van het voormalige Wow Air is een nieuwe budget airline op IJsland ontstaan. Onder de naam Play gaat de nieuwe airline van start met enkele bestemmingen in Europa, in het voorjaar van 2020 gevolgd door Noord-Amerika.

Dat meldt de airline op zijn website. De start-up heeft enkele toestellen van het type Airbus A321. De vloot wordt binnen drie jaar uitgebouwd naar tien toestellen.

De CEO van Play is  Arnar Mar Magnusson, voormalig chief operations bij Wow Air en tevens oud-piloot van Ryanair. Wow Air ging in maart dit jaar na acht jaar failliet.

Play is de afgelopen drie maanden bezig geweest een vliegvergunning (AOC) van de IJslandse overheid te krijgen. De verkoop van tickets gaat in de loop van deze maand van start via Flyplay.com

bron:www.travmagazine.nl

 

31-10

Verzamelbak routenieuws oktober 2019

Eurowings:
Vanaf 1 mei 2020 vliegen Eurowings-passagiers elke vrijdag rechtstreeks van Düsseldorf naar het Griekse eiland Santorini

Op 31 mei 2020 wordt de verbinding Düsseldorf-Verona in Italië gelanceerd. Vluchten worden aangeboden op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Vanaf 3 mei 2020 vliegt Eurowings driemaal per week van Keulen / Bonn naar Malaga in Zuid-Spanje. De route wordt uitgevoerd op donderdag, vrijdag en zondag.

Eurowings stopt met ingang van de zomerdienstregeling met haar vluchten tussen Düsseldorf en Bilbao en van Keulen naar Tunis.

Condor:
Vanaf 6 april vliegt Condor twee keer per week op maandag en vrijdag  van Dusseldorf naar Paphos op Cyprus.

Long Haul


Norwegian: Vanaf 18 mei vliegt Norwegian drie keer per week tussen Parijs CDG en het Texaanse Austin. Vanaf 18 september gaat dit terug naar twee keer per week.

Ryanair: Ryanair start met vluchten naar Armenië. Vanaf januari vanaf Bergamo en Rome naar Jerevan. Vanaf 25 maart vanaf Berlijn naar Jerevan. Vanaf 25 maart starten er ook vluchten vanaf (het voor Nederlanders slecht bereikbare) Memmingen naar Guyrumi.

Wizz Air: Wizz Air lanceert vluchten vanaf 29 maart vanaf het Oekraïense Zaporizhia naar Gdansk, Wroclaw, Krakau, Wenen en Vilnius.

 

‘Norwegian onderhandelt met Rusland over Superjets’

De Noorse low-cost carrier Norwegian onderhandelt met de Russische vliegtuigbouwer Sukhoi over de aanschaf van een aantal Superjets. Dit bevestigt een woordvoerster van Norwegian tegenover Duitse luchtvaartmedia.

Russische media meldden de afgelopen dagen al dat Norwegian in gesprek zou zijn met Sukhoi. Norwegian zou veertig Superjets willen leasen. Daarvan zouden er tien naar de Argentijnse dochtermaatschappij gaan.

Volgens Russische luchtvaartmedia krijgt Norwegian in ruil voor de bestelling toestemming om het Russische luchtruim te doorkruisen op weg naar Azië. Een route via Rusland scheelt volgens Rusaviainsider op vluchten van Londen naar Japan ongeveer vijf uur ten opzichte van een route die niet over Rusland mag lopen.

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2019/10/30/norwegian-onderhandelt-met-rusland-over-superjets

 

30-10

Vueling installeert high-speed wifi aan boord

De Spaanse low-cost carrier Vueling installeert het snelle wifi-netwerk European Aviation Network (EAN) aan boord van de vloot. Vijf toestellen worden als eerste voorzien van het netwerk.

Het Britse telecommunicatiebedrijf Inmarsat ontwikkelde de techniek, die gebruik maakt van 4G-wifi. Anders dan de wifi die diverse maatschappijen nu aan boord aanbieden, maakt EAN voor het grootste deel gebruik van grondstations in plaats van satellieten.

Alleen op plekken waar geen grondstations beschikbaar zijn, wordt overgeschakeld op een satellietnetwerk

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2019/10/30/vueling-installeert-high-speed-wifi-aan-boord

 

 

Elektrische bus ingezet tussen Brussel en luchthaven Charleroi

Tussen het station Brussel-Zuid en de luchthaven van Charleroi wordt deze week een verbinding met een elektrische bus getest. Volgens de initiatiefnemers gaat het om ‘een primeur in Europa in de luchtvaartsector’.

Het gaat om een pilootproject van Flibco, het bedrijf dat shuttlebussen inlegt tussen de luchthaven van Charleroi en de grootste steden in de Benelux en Frankrijk, en Voyages Léonard, Waalse aanbieder van busreizen.

Door elektrische autobussen in te zetten, hopen beide bedrijven hun CO2-uitstoot van 127 ton per jaar per voertuig te verminderen en de trajecten van en naar Brussels South Charleroi Airport groener te maken, luidt het.

‘Tijdens deze tests willen we onze voertuigen uitdagen, met name op het vlak van de vereiste laadtijd en hun rijbereik’, zegt Flibco-directeur Paul De Muynck. ‘Deze tests bieden ons de mogelijkheid om te bekijken of lange trajecten praktisch gezien haalbaar zijn.’ Om een traject van 200 kilometer af te leggen, wordt de laadtijd op 2,5 uur geschat.

De luchthaven van Charleroi juicht het project alvast toe. ‘Het is belangrijk voor Brussels South Charleroi Airport om zijn ecologische voetafdruk te verminderen’, zegt ceo Philippe Verdonck.

bron: www.standaard.be

 

24-10

Nieuwe en geschrapte routes TUI fly België

Nadat de lijn op 1 september werd geschrapt, heeft TUIFly nu beslist haar vluchten tussen Brussel en Miami vanaf volgend zomerseizoen toch weer te hervatten. Vanaf 31 maart 2020 zal er 2X per week op dinsdag en zaterdag met een Boeing 787-Dreamliner worden gevlogen.

Andere nieuwe TUIFly routes voor zomer 2020 zijn Brussel-Pula (Kroatië) en Oostende-Murcia (Spanje).

9 TUIfly- routes vanuit België worden geschrapt. Het gaat om de lijnen Brussel – Braç, Oostende – Almeria, Oostende – Faro, Antwerpen – Toulon, Antwerpen – Firenze, Antwerpen – Lublin, Luik – Izmir, Luik – Antalya en Charleroi – Tlemcen/Bejaia

bron:www.travellikeapro.be

 

23-10

Sun Express start seizoensroute van Brussel naar Adana

Het Turkse Sun Express start op 1 juni met een route van Brussel Internationaal Airport Zaventem naar Adana in Zuid Oost Turkije. De vlucht vindt plaats op maandag en de laatste vlucht vindt plaats op 19 oktober.

 

22-10

 BE: Betalen voor een nieuwe print van een vliegtuigticket: wij zeggen “STOP”!

€ 160 of nog méér moeten bijbetalen omdat je een tikfoutje wilt laten corrigeren op je vliegtuigticket? Onaanvaardbaar! En volgens ons zelfs onwettig. Wij verzochten tien luchtvaartmaatschappijen om te stoppen met die praktijk. Als ze dat niet doen, trekken we naar de rechtbank.

Verwisselde je twee letters in je voornaam toen je online de gegevens inbracht om een vlucht te boeken? We kunnen begrijpen dat die fout om veiligheidsredenen moet worden gecorrigeerd vóór je afreist. En dat kan bij de meeste luchtvaartmaatschappijen zonder probleem, alleen laten ze je daar doorgaans zwaar voor betalen.

Bij Brussels Airlines en TAP Air Portugal moet je rekenen op € 25 en bij Emirates op € 30, terwijl Ryanair maar liefst € 115 aanrekent voor een onlinecorrectie en € 160 voor een correctie op de luchthaven! British Airways en Vueling gaan nog verder: je moet ook nog eens het tariefverschil betalen indien de prijs van het ticket ondertussen is gestegen. Weiger je om die "vergoeding" op te hoesten, dan zul je niet mee mogen met het vliegtuig.

Lees verder op: www.test-aankoop.be/familie-prive/reizen/nieuws/vlucht-vergoeding-voor-nieuwe-print

 

17-10

Norwegian start samenwerking met JetBlue

Het geplande partnerschap stelt passagiers in staat om tarieven in één boeking te combineren voor vluchten tussen Europa en Amerika op de websites van beide luchtvaartmaatschappijen.

Het zal de twee complementaire netwerken effectief combineren en staat los van de ambities van JetBlue om zijn eigen trans-Atlantische vluchten te starten. De samenwerking start begin volgende zomer en kan vanaf begin 2020 worden geboekt. Passagiers kunnen hun bagage ook inchecken naar hun eindbestemming.

Door het voorstel zullen meer dan 60 Amerikaanse en bijna 40 Caribische en Latijns-Amerikaanse steden verbonden zijn met de routes van Norwegian. Norwegian vliegt vanaf Amsterdam op New York JFK.

bron:http://travelweekly.co.uk

Lees meer in het Engels op: https://media.uk.norwegian.com/pressreleases/norwegian-and-jetblue-announce-intent-for-partnership-2933332

 

15-10

Flybe wordt Virgin Connect

De regionale luchtvaartmaatschappij Flybe wordt volgend jaar omgedoopt in Virgin Connect. De naamwijziging is een gevolg van de overname van de maatschappij door een consortium waarin ook Virgin Atlantic behoort.

Vanaf volgend jaar wordt het Britse Flybe deel van de Virgin-familie. De maatschappij werd overgenomen door een consortium waaronder Virgin Atlantic en Stobart Air behoren. De merknaam Flybe zal verdwijnen en ook de branding met de paarse vliegtuigen zal worden omgedoopt tot de rode branding van de Virgin-merken.

bron: www.flightlevel.be

 

TUI fly wekelijks van Amsterdam naar Djerba

Vanaf komende zomer vliegt TUI fly wekelijks op Djerba vanaf Amsterdam. TUI fly vliegt er elke vrijdag heen vanaf 3 april 2020, in combinatie met de luchthaven Enfida bij Monastir. In het hoogsezoen wordt Djerba non-stop aangevlogen en gaat de vlucht in een kleine drie uur naar het palmeneiland in het zuiden van Tunesië.

 

Marcel de Nooijer van vrachtdivisie KLM naar Transavia

Per 1 januari 2020 start Marcel de Nooijer (51) als CEO van Transavia. Hij volgt hiermee Mattijs ten Brink op, die per 30 september 2019 afscheid heeft genomen van Transavia. Marcel de Nooijer is op dit moment Executive Vice President Air France-KLM Cargo en Managing Director bij Martinair. Daarnaast heeft commercieel directeur Erik-Jan Gelink aangegeven dat hij eind dit jaar afscheid neemt van Transavia.
 
Transavia is blij met de benoeming van Marcel de Nooijer en ziet in hem een uitstekende voorzitter van het directieteam. Marcel de Nooijer: “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij Transavia. Transavia is een fantastisch bedrijf dat met veel ondernemerszin, lef en creativiteit de laatste jaren het sterke merk en de diensten verder heeft uitgebouwd. Met veel energie ga ik per 1 januari met het hele Transavia-team aan de slag.

Met zijn ervaring in de luchtvaartbranche bij zowel passage als vracht en zijn commerciële- en operationele achtergrond zal Marcel een belangrijke bijdrage leveren aan het verder verstevigen van de positie van Transavia in de markt. Dave del Canho, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Transavia: “We zijn heel blij met de komst van Marcel. Hij past bij ons DNA waarbij onze medewerkers en passagiers centraal staan bij alles wat we doen.”

lees verder op: https://corporate.transavia.com/nl-NL/nieuws/marcel-de-nooijer-nieuwe-ceo-transavia

 

Europa keurt noodkrediet aan Condor goed

De Europese Commissie heeft goedkeuring verleend aan het noodkrediet voor Condor. De vakantievlieger, onderdeel van het failliete reisconcern Thomas Cook, krijgt van de Duitse overheid 380 miljoen euro om het komende halfjaar in de lucht te kunnen blijven.

Volgens de Europese Commissie is de noodhulp gerechtvaardigd, gezien het acute liquiditeitsprobleem bij Condor door het omvallen van het moederbedrijf. Door de financiële hulp wordt voorkomen dat duizenden reizigers hun vakantievlucht in rook zien opgaan. Bovendien krijgt Condor tijd om te bedenken hoe het in de toekomst verder wil: zelfstandig of onder een andere eigenaar.

Lees verder op: www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/europese-commissie-keurt-noodkrediet-aan-condor-goed

 

Wizz Air vliegt deze winter toch tussen Charleroi en Ljubljana

Wizz Air dat aanvankelijk de vluchten tussen Ljubljana en Charleroi voor dit winterseizoen annuleerde, zal op deze route deze winter blijven vliegen. Vluchten tussen Brussels South Charleroi Airport en Ljubljana zijn er vanaf dinsdag 19 december op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen.

Waarschijnlijk heeft dit besluit te maken met het faillissement op 2 oktober van Adria Airways die dagelijks naar de Belgische hoofdstad vloog  Aanvankelijk kondigde Wizzair de beëindiging van de Ljubljana-Brussel Zuid-verbinding voor het winterseizoen 2019/20 aan, omdat de route niet aan de verwachtingen voldeed. Vervolgens kondigde het de hervatting van vluchten op 31 maart 2020 aan Maar dit is dus nu al op 19 december

bron: www.aviation24.be

 

09-10

Ryanair lanceert nieuwe route van Charleroi naar Nantes

Ryanair heeft vandaag een nieuwe route van Brussel-Charleroi naar Nantes in Frankrijk aangekondigd. Er staan vier vluchten per week ingepland vanaf eind maart 2020, als onderdeel van Ryanair's Brussel Charleroi Zomer 2020-schema.

 

03-10

NL: Ryanair mag piloot en cabinepersoneel ontslaan, maar moet wel betalen
 
Ryanair moet 1 piloot en 6 leden van het cabinepersoneel vergoedingen betalen voor hun ontslag. De piloot krijgt zo’n 150.000 euro en de anderen ieder rond de 10.000 euro. De contracten van alle medewerkers worden binnenkort ontbonden. Dat bepaalde de kantonrechter van de rechtbank Oost-Brabant.

De piloot en het cabinepersoneel waren werkzaam op de basis van Ryanair op Eindhoven Airport. Zij waren al een tijd over een cao in onderhandeling met de luchtvaartmaatschappij toen die gesprekken in augustus 2018 in een impasse raakten. Vervolgens riep het personeel 2 collectieve stakingen uit. Een aantal dagen na de laatste staking kondigde Ryanair aan dat zij de basis in Eindhoven per 5 november 2018 zou sluiten. De piloot en het cabinepersoneel kregen een voorstel tot overplaatsing naar een andere basis. Dit weigerden zij. Sindsdien zitten de piloot en het cabinepersoneel thuis met betaald verlof.

Lees verder op: www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Ryanair-mag-piloot-en-cabinepersoneel-ontslaan-maar-moet-wel-betalen.aspx

 

02-10

Corendon van Schiphol naar Preveza

Vanaf 25 april 2020 vliegt Corendon Dutch Airlines twee keer per week vanaf Amsterdam naar de Griekse luchthaven Preveza. Prevaza is de uitvalsbasis voor o.a. Lefkas en Parga.

Ook voor deze bestemming geldt dat de losse tickets op Corendon.com veel duurder zijn dan de complete vakanties op Corendon.nl