NIEUWSARCHIEF 3

 

 

 

29-05

Liefde tussen Etihad en Airberlin lijkt over

Etihad zit in de maag met Airberlin. De maatschappij lijdt verlies en zwarte cijfers lijken nog ver weg. Mogelijk doet Etihad afstand van het aandeel Airberlin, zo meldt Bloomberg op basis van gesprekken.

Mogelijk neemt Lufthansa op den duur het aandeel in Airberlin over. Lufthansa-topman Casten Spohr liet al doorschemeren dat de maatschappij interessant is voor low-cost activiteiten binnen Lufthansa. Maar de schuldenpost maken van een overname een grote stap.

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2017/05/29/liefde-tussen-etihad-en-airberlin-lijkt

Lees het originele artikel in het Engels: www.bloomberg.com/news/articles/2017-05-26/etihad-said-close-to-hiring-bank-to-weigh-air-berlin-stake-sale

 

Verzamelbak Duits routenieuws

Eurowings
Eurowings start drie nieuwe routes vanaf Düsseldorf vanaf de winterdienstregeling. Agadir, Funchal en Tenerife. Agadir krijgt twee vluchten per week, op zaterdag en zondag. Funchal eentje op zondag en Tenerife zuid krijgt er zelfs drie per week.

Eurowings start met ingang van 23 december met een wintersport-route tussen Bremen en Salzburg.
Er is één vlucht per week op zaterdag t/m eind maart.

Sun Express
Sun Express start met ingang van 25 juni met een wekelijkse vlucht op zondag van Munster naar Adana.

Sun Express stopt op 11 juni met haar vluchten van Antalya naar Bremen. Naast Bremen staakt Sun Express met 5 andere Duitse Antalya routes.

Pegasus
Pegasus start een aantal hoog-zomerroutes vanaf Keulen naar Turkije
Van Keulen naar Gaziantep en naar Ordu/ Giresun: 1 x per week van 29 juni t/m 7 september. Met in een paar weken zelfs twee vluchten in de aanbieding.
Daarnaast een aantal losse vluchten vanaf Keulen naar Edremit (1 keer), Elazig (2 keer), Hatay (1 keer)

Ryanair
Ryanair start met ingang van de winterdienstregeling met vluchten tussen Bremen en het Marokkaanse Fez. Er staan twee vluchten per week in de planning op dinsdag en zaterdag.

 

23-05

Dit worden de verre bestemmingen vanuit Eindhoven

Ryanair heeft vanmiddag aangekondigd intercontinentale vluchten aan te bieden in samenwerking met Air Europa. Daardoor kunnen reizigers vanaf Eindhoven Airport voor het eerst op verre vakantie.

Met de samenwerking maakt Ryanair het mogelijk dat passagiers op één ticket van Eindhoven naar de Amerika’s kunnen vliegen met een overstap in Madrid (zonder daar opnieuw te hoeven inchecken).

De vluchten naar de Spaanse hoofdstad vinden plaats in een Boeing 737 van Ryanair, en de intercontinentale vluchten worden uitgevoerd door Air Europa.  Een precieze datum is nog niet bekend, maar Ryanair verwacht de intercontinentale vluchten vanaf eind dit jaar te kunnen aanbieden.

Dit worden de bestemmingen:

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2017/05/23/dit-worden-de-verre-bestemmingen-uit-eindhoven

Lees ook: www.upinthesky.nl/2017/05/23/ryanair-biedt-voor-het-eerst-longhaul-vluchten-aan

 

19-05

Ryanair eerder vanaf Eindhoven naar Edinburgh en Valencia

Ryanair start op 1 september met nieuwe routes van Eindhoven naar en van Edinburgh en Valencia.

Deze route start twee maanden eerder dan gepland door de recordvraag van Nederlandse consumenten en bezoekers.


17-05

Ryanair start vanaf vandaag met connectievluchten

Vandaag is Ryanair op de luchthaven van Rome Fiumicino gestart met het uitvoeren van connectievluchten. Daardoor kunnen passagiers voor het eerst vliegen tussen twee Ryanair-bestemmingen en overstappen op één van hun basissen. Ryanair rolt de nieuwe mogelijkheid voorzichtig uit en biedt om te beginnen maar tien routes aan via Rome.

Vanaf vandaag kunnen passagiers vanuit Alicante, Barcelona, Bari, Brussel, Catania, Comiso, Malta en Palermo via de luchthaven van Rome Fiumicino doorvliegen naar een andere Ryanair-bestemming. Passagiers hoeven net zoals bij de klassieke netwerkmaatschappijen niet meer in te checken voor hun tweede vlucht en ook hun bagage wordt automatisch getransfereerd naar hun volgende vlucht.

Met deze nieuwe dienst zet Ryanair een grote stap. De maatschappij biedt al decennialang enkel point-to-point-vluchten aan en heeft de manier waarop de traditionele luchtvaartmaatschappijen werken altijd links laten liggen. Maatschappijen zoals British Airways, Lufthansa of KLM zijn typische netwerkcarriers die voor een groot deel van hun operaties afhankelijk zijn van hun hub-model, waarbij passagiers op hun thuisluchthaven transferen op een andere aansluitende vlucht.

Lees verder op: https://flightlevel.be/54360/ryanair-start-vanaf-vandaag-connectievluchten

 

Drie gemeenten en provincie frustreren groei Rotterdam Airport

VNO-NCW West is verontwaardigd over het standpunt van de bestuurlijke regiegroep Rotterdam-The Hague Airport (gemeenten Rotterdam, Lansingerland, Schiedam, provincie Zuid-Holland) over de ontwikkeling van Rotterdam-The Hague Airport. Dit advies laat de luchthaven onzeker over haar toekomst. Het biedt geen enkele duidelijkheid over het teruggeven van geluidwinst, waardoor de noodzakelijke groei met nieuwe zakelijke bestemmingen op losse schroeven komt te staan.

Het standpunt van de provincie en slechts 3 gemeenten frustreert volgens de ondernemersorganisatie de ontwikkeling van Rotterdam-The Hague Airport en is slecht voor het economisch vestigingsklimaat van Zuid-Holland. "Het besef dat bij een regio die internationaal wil meetellen, een internationale luchthaven de ruimte moet krijgen, is kennelijk achter de horizon verdwenen", aldus Bert Mooren, directeur van VNO-NCW West.

Het standpunt staat haaks op het advies van onafhankelijk 'verkenner' Joost Schrijnen, dat op verzoek van de overheden en na een zorgvuldige dialoog met de maatschappelijke omgeving is uitgebracht. Kernpunt van het advies van Schrijnen is dat de luchthaven zicht krijgt op groei binnen de huidige geluidruimte als het helikopterverkeer naar een andere locatie wordt verplaatst. De vier overheden houden daarentegen rekening met het terugdringen van het commercieel vliegverkeer als het verkeer van politie- en traumahelikopters op luchthaven Rotterdam-The Hague Airport blijft groeien.

Lees verder op: www.telstar-online.nl/nieuws/regio/84619/drie-gemeenten-en-provincie-frustreren-groei-rotterdam-the-hague-airport

 

 

Eindhoven-Amerika straks mogelijk

Eindhoven Airport wil op korte termijn vluchten gaan aanbieden naar Amerika. Dat zegt luchthavendirecteur Joost Meijs op BNR. Nu is intercontinentaal vliegen vanaf de luchthaven nog niet mogelijk.

Maatschappijen als Ryanair, Norwegian Air en Aer Lingus zijn nadrukkelijk in gesprek om alternatieve hubs te creëren. Meijs noemt Londen Gatwick als voorbeeld. 'Daar kun je als passagier overstappen om met één ticket en doorgelabelde bagage op een vlucht van Norwegian naar Boston of New York te stappen. Dat soort alternatieve hubs zal de komende jaren ontstaan en wij hopen natuurlijk als Eindhoven Airport op dat nieuwe netwerk aan te haken

Het biedt eindelijk de mogelijkheid om ook vanuit Eindhoven naar, bijvoorbeeld, New York te vliegen. Een aanlokkelijk perspectief, al kan Meijs nog niet zeggen op welke termijn deze mogelijkheid werkelijkheid wordt. 'Uiteindelijk moeten die luchtvaartmaatschappijen elkaar vinden. Wat ik begrijp is dat ze vrij ver zijn met die gesprekken en dat het een kwestie van tijd is voordat dat kan.'

Lees verder op: www.bnr.nl/nieuws/mobiliteit/10322529/op-korte-termijn-intercontinentaal-vliegen-vanaf-eindhoven


16-05

EasyJet: A321neo met flink meer stoelen

EasyJet heeft vandaag aangekondigd dat het overeenstemming heeft bereikt met Airbus om de bestelling van 30 A320neo vliegtuigen om te zetten naar A321neo toestellen met een capaciteit van 235 stoelen. De eerste levering wordt verwacht in de zomer van 2018. Dat betekent dat de airline 30 tot 50 procent meer stoelen zal kunnen aanbieden.

Door de A321neo kan easyJet groei blijven realiseren op luchthavens die slotbeperkingen kennen door het aantal stoelen per vlucht te verhogen met circa 30% in vergelijking met een A320 en 50% wanneer hij een A319 vervangt.

De A321neos zorgen daarnaast voor substantiële kostenbesparingen die naar schatting rond de 8% a 9% beter zijn dan een A320neo en rond 21% beter dan een A319. Dit komt voornamelijk door verminderd brandstofgebruik per vlucht waardoor er ook een verbetering in de CO2 uitstoot per passagierskilometer wordt gerealiseerd – 16% als een A320 wordt vervangen door een A321neo en 21% als een A319 wordt vervangen door een A321neo.

Bron: www.businesstraveller.nl


 

13-05

Pegasus van Charleroi naar Ankara

Vanaf 28 juni start Pegasus Airlines met een rechtstreekse route van Charleroi Airport naar de Turkse hoofdstad Ankara. Het wordt een wekelijkse vlucht uitgevoerd op woensdag.

Pegasus vliegt al vanaf Charleroi op Istanbul Sabiha Gökçen airport.

bron: www.luchtzak.beTui fly België na drie jaar weer naar Luxor

TUI fly neemt komende winter de Egyptische stad Luxor opnieuw in zijn aanbod op na meer dan drie jaar afwezigheid. "Met Luxor is het aanbod van TUI op Egypte weer helemaal zoals vóór de geopolitieke problemen de kop opstaken".

TUI fly zal vanaf 2 november elke donderdag vliegen tussen Brussel en Luxor. De laatste keer dat Luxor in het aanbod zat, was in de zomer van 2014.

bron: www.demorgen.be

 

10-05

Ryanair vanaf Eilat naar Weeze en Bremen

Ryanair breidt haar netwerk vanaf Ovda/Eilat airport uit met twee Duitse bestemmingen.
Met ingang van de winterdienstregeling wordt de Israëlische badplaats aan de Rode Zee, aangevlogen vanaf Weeze en Bremen. De vluchtfrequentie voor beide routes is twee keer per week. Ryanair vliegt al vanaf Charleroi op Eilat.

 

TUI fly Nederland vernieuwd serviceconcept

TUI voert een aanpassing van haar service concept door aan boord van de TUI fly vluchten. De aanpassing geldt voor de verre bestemmingen en de verder weg gelegen medium haul bestemmingen. De aanpassing is een uitbreiding van de service van TUI aan haar reizigers.

Reizigers die vanaf 24 mei met TUI fly naar een Long Medium Haul bestemming (Kaapverdië, Senegal, Dubai, Gambia of Zanzibar) reizen, kunnen daardoor tijdens de vlucht gebruik maken van het vernieuwde serviceconcept van TUI fly.

Nu is eten en drinken aan boord van de Long Medium Haul vluchten nog tegen betaling verkrijgbaar. Op de Long Haul vluchten wordt op het moment één gratis maaltijd met water geserveerd. Vanaf eind mei breidt de airline de service aan boord uit. Op de Long Medium Haul bestemmingen onder andere met een gratis maaltijd en op Long Haul vluchten wordt er bij de maaltijd naast water ook sap aangeboden.

Vanaf 12 oktober wordt het concept verder uitgebreid met gratis softdrinks, een gratis snack en op alle vluchten gratis toegang tot het Inflight Entertainment Systeem (via mainscreen of personal).

bron: www.travelpro.nl

 

06-05

Level mogelijk naar Rome en Parijs

Willie Walsh, CEO van IAG, zei vrijdag dat de nieuwe long-haul low-cost airline Level mogelijk naar Rome en Parijs gaat. Dat meldt de Franse website Airinfo.org.

Level komt in de nabije toekomst met een uitbreidingsplan dat kan leiden tot nieuwe bases in Rome en Parijs. De twee steden zijn de favorieten om een basis te openen, dat zei Walsh tijdens een telefonische conferentie na de presentatie van de kwartaalcijfers van IAG.

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2017/05/06/level-mogelijk-naar-twee-europese-hoofdsteden

Lees meer (in het Frans) op http://airinfo.org/2017/05/06/iag-level-vise-paris-rome-prochaines-bases

 

04-05

Vogel klapt op vliegtuig, vlucht vertraagd. Wie betaalt?

De tiende van augustus 2013 was niet alleen de dag waarop een ontketend PSV NEC overklaste met 5-0. Ook waren Marcela Pešková en Jirí Pešká van plan om de huzarenvlucht van Burgas (Bulgarije) naar Ostrava (Tsjechië) te nemen met luchtvaartmaatschappij Travel Service.

De kist waarin de twee zouden vliegen had daarvoor echter al drie eerdere vluchten op haar naam staan. Bij één daarvan werd een technisch probleem geconstateerd, maar daarmee hield het onheil bepaald niet op, want een vlucht later toucheerde een vogel het vliegtuig. Na elk van deze incidenten liet de maatschappij het toestel controleren, zodat Pešková en Pešká in totaal vijf uur en twintig minuten later voet aan de grond in Ostrava zetten.

Dat was voor het duo reden om bij de Tsjechische rechtbank een compensatie van omgerekend €250 af te dwingen van Travel Service. Hierbij wapperden zij met een eerdere uitspraakvan het Europese Hof van Justitie waarin te lezen valt dat luchtpassagiers recht hebben op een compensatie als hun vlucht kampt met een vertraging van drie uur of langer. Deze verplichting geldt echter niet voor luchtvaartmaatschappijen als sprake is van buitengewone omstandigheden - denk aan terrorisme of noodweer.

Lees verder op: http://daskapital.nl/2017/05/vliegtuig_klapt_op_vogel_vluch.html


03-05

Schiphol zet extra securitymedewerkers in

Royal Schiphol Group verhoogt het aantal extra securitymedewerkers. Schiphol doet dit na een evaluatie van de meivakantie. Schiphol neemt deze maatregel om de wachttijden van reizigers bij de securitychecks te verminderen en passagierspieken beter op te vangen. De maatregel komt bovenop de al bestaande zomermaatregelen en al eerder ingeplande extra securitymedewerkers.

“De collega's van de beveiligingsbedrijven werken hard om alle reizigers een veilige en ontspannen start van hun reis te bieden, maar uit de evaluatie blijkt dat zij op piekdagen nog meer extra collega’s dan gepland nodig hebben om dat te doen,” zegt CEO Jos Nijhuis van Royal Schiphol Group.

Tijdens de meivakantie zijn al extra securitymedewerkers ingezet op Schiphol, maar op bepaalde momenten blijken er nog meer nodig te zijn. Samen met de securitybedrijven bepalen we nu hoeveel extra medewerkers we op andere drukke dagen moeten inzetten. Naast de inzet van extra medewerkers plaatst Schiphol twee extra securitylanes in vertrekhal 2, zodat meer reizigers tegelijkertijd door de controle kunnen.

Lees verder op

www.travelution.nl/nl/nieuws/schiphol-zet-extra-securitymedewerkers-in

 

 

 

29-04

Verzamelbak kort (route) nieuws

Ryanair
Het lijkt er op dat Ryanair met ingang van de winterdienstregeling stopt met vliegen op Alghero op Sardinië. Hiermee worden de routes naar Eindhoven en Charleroi opgeheven? (onder voorbehoud, want misschien worden zij bij de zomerdienstregeling 2018 hervat?)
 
Ryanair start met ingang van de winterdienstregeling met een route tussen Keulen en Vitoria-Gasteiz in Spaans Baskenland. Ryanair wil twee keer per week gaan vliegen op deze route.
 
TUI fly Nederland
TUI fly gaat met ingang van 16 oktober a.s. weer vliegen naar Sharm el Sheikh in Egypte. Vanaf Amsterdam zijn er twee vluchten per week.
 
Niki
Niki zet komende winter extra in op wintersportvluchten vanaf Düsseldorf. De Duitse luchthaven wordt verbonden met ski-luchthaven Innsbruck. Tussen 8 december 2017 en 15 april 2018 wordt elke vrijdag en zondag tussen beide luchthavens gevlogen.
 
Eurowings
Eurowings start op 11 november met een wekelijkse vlucht op zaterdag van Keulen naar Funchal op Madeira.
 
Air Arabia Maroc
Air Arabia start op 1 oktober een basis in Agadir en start zeven routes naar de badplaats.
Voor ons van belang is de twee keer per week uitgevoerde route naar Keulen.
 
Wizz Air
Wizz Air start op 25 juni met een route tussen Keulen en de Slowaakse hoofdstad Kosice. Er staan twee vluchten per week in de planning.
 
Wizz Air breidt komende winter behoorlijk uit op Groningen Airport . Op de route naar Gdansk wordt dit najaar de nieuwe Airbus A321 ingezet, die vijftig stoelen meer telt dan de huidige A320.
 
Air Berlin
Air Berlin stopt eind oktober met haar bij Nederlanders populaire route tussen Düsseldorf en Curaçao.
 
Vueling / Level
Je kunt nu met Vueling je vluchten reserveren naar Buenos Aires, San Francisco, Punta Cana en Los Angeles. Met Vueling naar Barcelona, met Level naar de rest van de wereld. Dankzij de verbindingen van Vueling met Barcelona, kun je vanaf juni naar de nieuwe bestemmingen vliegen die Level aanbiedt. Al moet ik zeggen dat de prijzen niet echt low cost zijn.
 
Norwegian
Norwegian start meerdere long haul low cost vluchten vanaf Londen Gatwick.
Vanaf 16 september vinden er vluchten plaats naar Seatle en Denver
Vanaf 1 oktober start Norwegian met Singapore. Naar Seatle en Singapore zijn vier vluchten per week naar Denver twee.
 

28-04

Lenterapport 2017 'Parkeren op het vliegveld'

Parkeertarieven op luchthavens in Nederland, België en Duitsland zijn nauwelijks veranderd in het afgelopen jaar. Alleen de regionale Belgische vliegvelden Oostende Brugge Airport (+31%) en Luik Airport (+50%) voerden significante prijsstijgingen door. Hierdoor steeg de gemiddelde prijs voor een week parkeren op het vliegveld in België naar € 77,70. In Nederland (€ 59,30) en Duitsland (€ 47,30) betalen reizigers aanmerkelijk minder. Voor passagiers die onvoorbereid naar het vliegveld rijden blijft parkeren een dure aangelegenheid. Vliegveldinfo.nl presenteert 5 essentiële tips voor een goede en goedkope parkeerplek op het vliegveld.
 
In het Lenterapport 2017 ‘Parkeren op het vliegveld’ onderzocht Vliegveldinfo.nl de voordeligste parkeertarieven van de zestien vliegvelden die Nederlanders en Vlamingen het meest gebruiken als vertrekluchthaven: vijf Nederlandse, vijf Belgische en zes Duitse vliegvelden. De reiswebsite bevat informatie over in totaal 250 vliegvelden, groot en klein, die reizigers kunnen raadplegen om beter voorbereid op pad te gaan.
 
1. Online reserveren is een absolute must
Het is de belangrijkste tip voor reizigers die zo goedkoop mogelijk willen parkeren op het vliegveld: reserveer online een parkeerplaats. Wie dat niet doet betaalt het duurdere inrijtarief en loopt het risico dat de goedkoopste parkeermogelijkheden al vol zijn. Bezoekers van de officiële websites kunnen er ook niet meer omheen, de boekingsmodule voor parkeren heeft tegenwoordig een prominente plek op de websites van Schiphol, Eindhoven en Rotterdam The Hague. De luchthavens willen dat reizigers in een zo vroeg mogelijk stadium een parkeerplaats boeken.

Lees verder op: www.vliegveldinfo.nl/parkeren/lenterapport-2017

 

24-04

Air Arabia start route van Amsterdam naar Fez

Vanaf 14 juni start Air Arabia met een route van Schiphol naar het Marokkaanse Fez.
Air Arabia start met twee vluchten per week op woensdag en zaterdag.

Air Arabia heeft al eerder een route aangekondigd van Brussel naar Fez. Ryanair vliegt al vanaf Eindhoven  op Fez.


23-04

TUI fly België ook naar Sint Maarten

De Belgische tak van TUI fly, tot voor kort Jetair fly, gaat aankomende winter tussen Brussel en Sint Maarten vliegen. De zuiderburen zetten eveneens hun Dreamliner in naar het Nederlands Antilliaanse eiland. TUI België zal de Boeing 787 inzetten in combinatie met Punta Cana in de Dominicaanse Republiek.

Uiteraard biedt TUI Nederland het eiland al langere tijd aan. Het vluchtschema van de Belgische tak is op dit moment nog onbekend.

Bron: www.travmagazine.nl


22-04

easyJet schrapt twee routes vanaf Brussel

EasyJet stopt met de start van komend winterseizoen met twee routes vanaf Brussel. Het gaat om de bestemmingen Bordeaux en Napels. Ryanair maakt meteen gebruik van het nieuws om “reddingstarieven” naar deze bestemmingen te lanceren.

Nadat easyJet voor dit zomerseizoen al de routes vanaf Brussel naar Berlijn en Milaan schrapte, krimpt de maatschappij volgende winter verder op Brussels Airport. De Britse lowcostmaatschappij houdt het voor bekeken op de routes naar Bordeaux en Napels.

Voor zowel Bordeaux als Napels gaat het om vier wekelijkse vluchten. In juli en augustus reduceert easyJet de frequentie naar Bordeaux al tijdelijk naar drie wekelijkse vluchten. Tussen 25 juni en 5 september vliegt easyJet helemaal niet op de route Brussel-Napels

Door de stopzetting vliegt easyJet komende winter naar nog maar drie bestemmingen vanaf Brussel: Genève, Bazel en Nice. Die routes zijn goed voor 28 wekelijkse vluchten vanaf Brussel.

bron: www.flightlevel.be

 

20-04

Wizz Air: nu ook betalen met iDeal

Nederlanders die online een ticket boeken bij Wizz Air kunnen vanaf nu ook afrekenen met iDeal. De Hongaarse budgetmaatschappij heeft het iDeal-protocol inmiddels geïmplementeerd in het eigen reserveringssysteem.

Wizz Air, dat is met vluchten naar Centraal- en Oost-Europa, komt hiermee naar eigen zeggen tegemoet aan een veelgevraagde wens van reizigers. In Nederland is iDeal de meest gebruikte betalingsmethode.

iDeal wordt voortaan automatisch aangeboden aan de passagiers die in euro’s betalen en die op de Wizz Air-website Nederlands als taal geselecteerd hebben of die een contactadres in Nederland hebben.

Bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 

19-04

Nieuwe routes Transavia winterdienstregeling voor Eindhoven en Rotterdam

Transavia breidt haar netwerk uit vanaf Eindhoven Airport met drie nieuwe routes naar Marrakech (2x p.w.), Sevilla (3x p.w.) en Tel Aviv (2x p.w.). Deze bestemmingen worden ook vanaf Amsterdam aangeboden. Hiermee komt het aantal bestemmingen vanaf Eindhoven op 21.

Met deze nieuwe routes zoekt Transavia duidelijk de concurrentiestrijd met Ryanair, dat al vliegt op Sevilla en Marrakech.

Vanaf 18 februari start de luchtvaartmaatschappij met Lissabon vanaf Rotterdam The Hague Airport, waarmee het aantal bestemmingen vanaf de Zuid-Hollandse luchthaven op 18 komt deze winter. Op deze route wordt twee keer per week gevlogen.

 

18-04

Ryanair ruilt op Weeze Londen Luton weer in voor Stansted

Eind maart heeft Ryanair vanaf Weeze haar route van Londen Stansted ingeruild voor Londen Luton. Blijkbaar niet met veel succes, want met ingang van 1 september  komt de oude route naar Londen Stansted weer terug en vervalt de route naar Luton.

Ryanair start voorzichtig met Stansted met drie vluchten per week. Na 26 oktober wordt de vluchtfrequentie verhoogt naar vijf. De vluchten naar Luton blijven tot 26 oktober!

Bron: www.pro-niederrhein.net

 

Eurowings start route van Weeze naar München

Eurowings start op 14 juni met route tussen Weeze en Munchen. Eurowings start met 1 keer per dag van zondag t/m vrijdag. Vanaf19 juni wordt de route op werkdagen tweemaal dagelijks gevlogen.

Eurowings is hiermee de tweede luchtvaartmaatschappij na Ryanair die aktief wordt op Weeze.
In een zeer grijs verleden heeft Vbird op deze route gevlogen.

bron: www.pro-niederrhein.net


13-04

Airexpressbus is gestopt met Weeze en Antwerpen

Airexpressbus had een aantal bussen per dag, die vanaf Amsterdam via Eindhoven airport doorreden naar Weeze airport. Deze bussen naar Weeze zijn helaas niet meer te boeken.

Ook de lijn van Eindhoven Airport naar Turnhout en Antwerpen is gesneuveld. De enige lijn die overblijft is de verbinding tussen Amsterdam en Eindhoven airport.


 

11-04

Flink meer passagiers voor Eindhoven Airport

Steeds meer gpassagiers beginnen of eindigen hun reis op Eindhoven Airport. In het eerste kwartaal van dit jaar bezochten 1,1 miljoen passagiers de luchthaven. Dat is 20 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar: de grootste groei sinds 2013. 

Het aantal bestemmingen dat vanaf Eindhoven Airport te bereiken is groeide. Ook vlogen luchtvaartmaatschappijen vaker van en naar de luchthaven en steeg de bezettingsgraad: de vliegtuigen zaten gemiddeld voller.

Uit de cijfers die Eindhoven Airport vandaag presenteerde, blijkt dat het aantal starts en landingen in de eerste drie maanden met 14 procent toenam naar 7700. Voor heel 2017 verwacht de luchthaven 36.100 vliegbewegingen. Het groeiplafond van 43.000 vliegbewegingen per jaar in 2020 komt daarmee dichterbij.

Het totale aantal passagiers komt dit jaar naar verwachting uit op 5,3 miljoen. Dat zou een groei van 11 procent betekenen ten opzichte van 2016.

bron: www.nos.nl

 


07-04

TUI fly NL breidt aanbod Kaapverdië verder uit

TUI breidt het reisaanbod naar de Kaapverdische eilanden weer verder uit. Naast de zeer populaire eilanden Sal en Boa Vista, introduceerde TUI afgelopen jaar al São Vicente en Santo Antão. Daar komt nog een vijfde eiland bij: Santiago. Vanaf 1 november vliegt TUI fly elke woensdag naar Santiago, in combinatie met Sal. Ticket only is nu boekbaar en pakketreizen vanaf half april

 


06-04

Norwegian stuurt 10 Boeing 737’s naar Argentinië

Norwegian stuurt aan het eind van dit jaar tien Boeing 737’s naar Argentinië. Dat zei CEO Bjorn Kjos deze week tijdens een interview op het Skift Forum in Londen, zo meldt Bloomberg.

De toestellen worden gebruikt voor de start van een Argentijnse dochtermaatschappij. Norwegian wil daarmee goedkope binnenlandse vluchten aanbieden in het Zuid-Amerikaanse land.

De Boeing 737’s moeten ook helpen bij het feederen van Norwegian’s langeafstandsvluchten. De maatschappij wil met Dreamliners vanuit diverse Europese steden naar Buenos Aires vliegen.

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2017/04/06/norwegian-stuurt-tien-boeing-737s-naar-argentinie

 

06-04

Ryanair Onthult 2017/18 “Always Getting Better” Plan

Ryanair, Europa's No.1 luchtvaartmaatschappij, heeft vandaag (6 april) haar 2017/18 klanten ervaring verbeteringsplan onthuld dat Jaar 4 vormt van haar “Always Getting Better” programma (AGB), inclusief servicekosten, digitaal, ondersteunende en inflight ontwikkelingen.

De nieuwe initiatieven die over het komende jaar worden uitgerold zijn onder meer:
• Aansluitende vluchten - op het netwerk van Ryanair, daarna op andere luchtvaartmaatschappijen
• Nog lagere tarieven en meer van hen • Nieuwe bases (Frankfurt am Main, Napels) en een verbeterd schema
• “Mijn Ryanair” Fase 2 - verbeterd profiel, aanbiedingen en incentives • “Plus” producten verbeterd- Regular, Plus, Flexi-Plus en Family Plus
• Ryanair Holidays uitrollen in alle markten - 3,4,5 sterren hotels
• Ryanair kamers - meer partners en meer keuze
• Amazon of Travel - Nieuwe zoekfunctie
• Into the Blue - op maat gemaakte reizen in de app in 5 talen
• Express reservering - vooraf opgeslagen voorkeuren voor een snellere boekingen (3 klikken)
• Auto check-in voor beide vluchten eenmaal zetels voor terugkeer zijn geboekt -

lees verder op: http://corporate.ryanair.com/news/nieuws/170406-ryanair-onthult-2017-18-jaar-4-always-getting-better-plan


04-04

'Extra widebody’s voor Eurowings om te concurreren’

Prijsvechter Eurowings overweegt extra widebody toestellen in haar vloot op te nemen. De maatschappij wil met meer Airbus A330’s de concurrentie versterken op long-haul routes, vertelt Carsten Spohr, ceo van Lufthansa Group aan Bloomberg.

Spohr legt uit dat de extra capaciteit het voor Eurowings mogelijk maakt om de strijd beter aan te gaan met maatschappijen als Norwegian en IAG. De Spaans-Britse luchtvaartgroep komt met haar lagekostendochter LEVEL

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2017/04/04/extra-widebodys-voor-eurowings-om-te-concurreren

 

03-04  

Trein Arnhem – Düsseldorf maakt treinreizen naar Dusseldorf Airport voordeliger

Afgelopen Donderdag startte de uurlijkse Abellio treindienst Arnhem – Düsseldorf. Daardoor krijgen treinreizigers niet alleen meer verbindingen naar Duitsland, ook ontstaan er nieuwe voordelige tarieven. Een last-minute kost straks niet meer 40 euro, maar slechts 15 euro.

Voor de regionale trein zijn er namelijk speciale regionale treinkaartjes te koop. Die zijn voordeliger dan het normale tarief dat geldt op de ICE. De trein rijdt via Zevenaar, Emmerich en Oberhausen naar Düsseldorf. Interessant is dat deze trein ook gaat stoppen bij de luchthaven van Düsseldorf. Daarmee krijgt Düsseldorf Airport dus een uurlijkse rechtstreekse treinverbinding met Nederland

Een treinkaartje Arnhem – Düsseldorf met de nieuwe treinverbinding kost straks 15 euro als gebruik wordt gemaakt van het zogenoemde VRR-tarief prijsklasse D. Nu kost een last-minute ruim 40 euro en een treingebonden vroegboekticket minimaal 19 euro. Het VRR-tarief is straks te koop bij de Abellio-kaartautomaat in Arnhem. Dit 15-euro-tarief heeft een geldigheid van 5 uur en moet vooraf worden afgestempeld. Voor kinderen geldt een tarief van 1,60 euro

Lees verder op: www.treinreiziger.nl/trein-arnhem-dusseldorf-maakt-treinreizen-naar-duitsland-voordeliger

 

TUI schrapt vluchten van Eelde naar Antalya

Alle vluchten van Groningen Airport Eelde naar het Turkse Antalya zijn geschrapt door TUI. Een dalend aantal boekingen door de politieke onrust in Turkije zou de reden zijn.

TUI vloog twee keer per week vanaf de noordelijke luchthaven naar Turkije. De maatregel geldt tot in ieder geval 21 juli. 'We merkten het echt in het aantal boekingen. Daarom hebben we dit besluit genomen', zegt Petra Kok van TUI tegen de Groningse omroep. Het schrappen van vluchten kan ook na 21 juli gelden. 'Dat hangt van het aantal boekingen af

Reizigers die hun reis al hadden geboekt krijgen een alternatief aangeboden, belooft Kok. Naast TUI vliegt ook Corendon één keer in de week naar Antalya vanaf Eelde. Volgens een woordvoerder van het vliegveld ziet die reisorganisatie nog geen enkele aanleiding om dezelfde maatregel te nemen.

bron: www.assercourant.nl

 

30-03

Brussels Airlines na uitbreiding bestaande partnership de belangrijkste maatschappij voor Thomas Cook België

Thomas Cook België en Brussels Airlines kondigen vandaag de intentie aan om hun bestaande partnership te versterken. Die zou van Brussels Airlines de belangrijkste luchtvaartmaatschappij voor Thomas Cook België maken. Binnen dit project zou Brussels Airlines het merendeel van de Thomas Cook klanten vervoeren en hen een ruimere keuze bieden aan bestemmingen, vluchten en vertrekdagen. Indien een akkoord bereikt wordt, zullen de activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB), de luchtvaartmaatschappij van Thomas Cook voor de Belgische markt, opgenomen worden in Brussels Airlines.

Door deze  overeenkomst zouden de 160 piloten en cabinemedewerkers, alle slots en twee vliegtuigen van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) overgaan naar Brussels Airlines. De overige drie vliegtuigen van TCAB zouden worden opgenomen in de Thomas Cook Group, terwijl 40 arbeidsplaatsen bij het TCAB grondpersoneel zouden verdwijnen. Hiervoor werd een collectieve procedure opgestart met de TCAB vakorganisaties en werknemersvertegenwoordiging. TCAB heeft de uitdrukkelijke wens om dit sociaal overleg in een constructieve sfeer tot een goed einde te brengen. Door deze overeenkomst zou Thomas Cook België vanaf november 2017 niet langer gebruikmaken van TCAB vluchten.

Lees verder op: www.thomascookairlines.be/nl/wichtiger-hinweis/seite-hinweis.jsp


 

Schiphol aangesloten op Flixbus netwerk (UPDATE)

Op 6 april start FlixBus met tientallen verbindingen naar de luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS). In de loop van de zomer zullen nóg meer verbindingen, vooral vanuit de Randstad, Brabant en Limburg, volgen. Één van de grootste Europese luchthavens is daarmee ook dagelijks per FlixBus bereikbaar.

In april begint FlixBus ermee om tientallen steden in Duitsland, Frankrijk en zelfs Tsjechië direct aan te sluiten op Schiphol. In mei en juni zullen vooral ook Nederlandse steden zoals Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Heerlen en Duitse steden in de nabijheid van de Duits-Nederlandse grens volgen. De nieuwe luchthavenbussen maken deel uit van een nieuwe bedrijfstak. In Duitsland starten onder meer bussen naar de luchthaven Berlijn Tegel.

De eerste verbindingen vanuit Nederland naar de luchthavens in Brussel, Parijs en Frankfurt zijn al zeer succesvol. Rosa Donat, perswoordvoerster FlixBus: “Met de luchthavenbussen bedienen we zelfs de reizigers die buiten Europa op vakantie gaan. Op die manier willen we het huidige OV aanvullen en voor een slimme integratie tussen de verschillende transportmiddelen zorgen. Nu al werken we samen met Air Canada en South African Airlines; reizigers van deze airlines kunnen met FlixBus gratis naar de luchthaven reizen.”

bron: www.travelpro.nl

Directe links vanaf Amsterdam Schiphol

vanaf 6.4.: Lille, Brussel, Parijs, Hannover, Halle, Leipzig, Dresden, Praag
vanaf mei/juni: Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Heerlen, Aken, Antwerpen, Keulen, Bonn, Koblenz, Karlsruhe, Stuttgart, Ulm, Augsburg, München


29-03

Verzamelbak routenieuws

Corendon: Corendon breidt haar aanbod naar Sicilië in het zomerseizoen van 2017 uit met een nieuwe bestemming. Vanaf 15 juni tot en met 26 oktober verbindt de luchtvaartmaatschappij Amsterdam één keer per week met Trapani.

Eurowings: Eurowings start met ingang van de winterdienstregeling met een  intercontinentale route van Keulen naar Kaapstad de vluchtfrequentie is 1 vlucht per week op zondag.

Nieuw voor de winterdienstregeling vanaf Keulen zijn ook Innsbruck en Grenoble.

Vanaf Düsseldorf gaat Eurowings komende winter vliegen op Zagreb (2x p.w.), Marrakech en Hurghada.

Vanaf Düsseldorf start Eurowings ook nog een aantal hoogzomer-routes op voor de zomer van 2017. Tivat krijgt vanaf 30 april 1 vlucht per week. Samos krijgt 1 vlucht vanaf 7mei.

Volgens het geruchten circuit en de website CHI-Aviation zou Eurowings al op 1 mei starten met vluchten van Weeze naar München. Wij wachten op bevestiging.

Westjet: Volgens geruchten start het Canadese Westjet in de zomer van 2018 met een route van Düsseldorf naar Toronto. Ook hier wachten wij op bevestiging.

Wizz Air: Wizz Air is afgelopen week gestart met een nieuwe route tussen het Roemeense Craiova en Keulen.  Wizz Air voert twee vluchten per week uit op deze route.

Ryanair: Nog een gemiste route: Ryanair is afgelopen week gestart met een route tussen Weeze en het Marrokaanse Nador. Op deze route zijn twee vluchten per week

Germania: Vanaf de winterdienstregeling start Germania met een wekelijkse vlucht van Munster / Osnabruck airport naar het Egyptische Hurghada. Vanaf Bremen start Germania komende winter een route naar Sharm el Sheikh.


 

27-03

Vanaf juli met WOW air naar Chicago

WOW air kondigt weer een nieuwe bestemming in Amerika aan! De low-cost airline groeit ook dit jaar gestaag door: dit keer wordt het netwerk uitgebreid met de metropool Chicago.

Na de laatste toevoeging van Pittsburgh vanaf juni dit jaar, is Chicago hiermee de tiende bestemming van WOW air in Noord Amerika.

Vanaf 13 juli 2017 zal de maatschappij vier keer per week van IJsland naar Chicago vliegen. De vluchten zijn vanaf Amsterdam al beschikbaar vanaf €139 enkele reis en vanaf nu te boeken via de website.

bron: http://verkeersbureaus.info


26-03

Ryanair: minder vaak vanaf Brussels Airport

Ryanair kondigde eerder al een capaciteitsreductie aan van 10% op Brussels Airport, de Ierse prijsvechter vermindert nu ook het aantal vluchten op de Belgische luchthaven voor komende winter. Twee bestemmingen verdwijnen uit het routenetwerk en vier worden er vanaf eind oktober minder vaak aangevlogen.

Ryanair verlaagt vanaf komend winterseizoen de frequentie naar Alicante (van 6 naar 4 keer per week), Barcelona (van 21 naar 19 wekelijkse vluchten), Valencia (van 7 naar 5 per week) en Malaga (van 7 naar 5 per week). De low coster schrapt Hamburg en Palma. Afgelopen winter werd Hamburg als nieuwe bestemming vanaf Brussels Airport gelanceerd, maar voor komende zomer werd het aantal vluchten al teruggebracht naar één per dag.

bron: www.travelpro.nl


Vueling start toch geen route van Amsterdam naar Manchester

Afgelopen december had Vueling een dagelijkse route aangekondigd van Amsterdam naar Manchester. Blijkbaar is de concurrentie van Easyjet, Flybe en KLM toch te zwaar. Ze hebben de route in ieder geval verwijderd van hun website.


17-03

IAG’s antwoord op Norwegian heet LEVEL

 Norwegian krijgt op de trans-Atlantische long-haul routes vanuit Spanje concurrentie van twee A330’s van LEVEL. Dit is de naam van de nieuwe long-haul LCC van IAG.

Met LEVEL gaat IAG de concurrentie met Norwegian aan op de trans-atlantische routes vanuit Spanje. De maatschappij moet in juni 2017 van start gaan. Barcelona is de eerste basis van de maatschappij. Low-cost carrier Vueling kan vanaf die luchthaven als feeder dienen.

lees verder www.upinthesky.nl/2017/03/17/iags-antwoord-op-norwegian-heet-level

Boeken kan op: www.flylevel.com


15-03

Ryanair start route van Kiev en Lviv naar Eindhoven

Met ingang van de winterdienstregeling start Ryanair met een route vanaf Kiev naar Eindhoven.

Ryanair start met drie vluchten per week op deze route,

Ryanair gaat ook vanaf het in west Oekraine gelegen Lviv naar Eindhoven gaan vliegen. Hier van is de vluchtfrequentie twee


 

09-03

Ryanair baas: 10 vliegtuigen en 40 bestemmingen vanaf Lelystad Airport

Als het aan de flamboyante topman van Ryanair ligt, gaat het aantal vluchten vanaf Lelystad Airport flink omhoog. Michael O’Leary zou dolgraag een enorme vloot van de Iers prijsvechter stationeren op de luchthaven.
 
“Ik heb tegen Jos Nijhuis (topman Schiphol, AL) gezegd dat we er wel tien vliegtuigen willen neerzetten met 40 bestemmingen. Dan haalt hij zijn schouders op en zeg: heb geduld Michael. Het schijnt te moeilijk te zijn voor de verkeersleiding om twee vliegvelden tegelijk te doen”, sprak O’Leary gisteren op een persconferentie.
 
O’Leary vindt dat Lelystad meteen vanaf de opening in 2019 20.000 vluchten per jaar moet accommoderen, in plaats van de vierduizend die eigenaar Schiphol wil, zo citeert Het Parool: ,,Lelystad wordt een soort western-film waar de tumbleweed (tuimelkruid, AL.) over de landingsbaan blaast. Terwijl wij onze vliegtuigen over die baan willen blazen. Maar alles om KLM te beschermen.”
 

 

08-03

Nieuwe routes vanaf België naar Tunesië

Vanaf 8 april zal Thomas Cook Airlines weer gaan vliegen tussen  België en Tunesië. Na een stopzetting van bijna twee jaar zal de maatschappij weer gaan vliegen op de kuststad Enfidha met een wekelijkse vlucht op zaterdag.

 Tui fly België gaat vluchten aanbieden tussen Charleroi en Tunis. De startdatum van deze route is 23 juni. Er staan twee vluchten per week in de planning op maandag en vrijdag. Daarnaast hervat ook Tui fly haar vluchten vanaf Brussel naar Enfidha

 

Ryanair ergert zich aan vertraagde openstelling Lelystad Airport

Ryanair ergert zich eraan dat Lelystad Airport nog altijd niet open is en dat er straks amper vanaf het vliegveld mag worden gevlogen. 

De Ierse prijsvechter wil zijn vluchtaanbod in Nederland graag verder uitbreiden, maar voelt zich tegengewerkt door beperkte mogelijkheden op Schiphol en vertragingen bij het openstellen van Lelystad.

''We hebben meer ruimte nodig, op Schiphol en in Lelystad. De Nederlandse overheid blokkeert de concurrentie", zei Ryanair-topman Michael O'Leary dinsdag.

Lees verder op: www.nu.nl/economie/4521486/ryanair-ergert-zich-vertraagde-openstelling-lelystad-airport.html


07-03

Ryanair lanceert winterdienstregeling voor Nederland

Voor Amsterdam komen er geen routes bij, wel wordt Malaga een jaar rond route.

Voor Eindoven komen er negen nieuw routes bij. Al bekend waren: Milaan Malpensa, Edinburgh, Praag, Rabat, Tanger, en Thessaloníki.

Nieuw zijn Aarhus in Denemarken 3x p.w, Oradea in Roemenië 3x p.w. en het Spaanse Valencia 3x p.w..

Extra vluchten komen er naar Madrid 5x p.w. , Manchester 6 p.w, Marrakesh 3x p.w.  en  Sofia 4 x p.w.

 

 

 

06-03

Eerste bestemmingen long haul low-cost IAG bekend

IAG heeft de eerste bestemmingen voor de low-cost dochter ingeladen in de boekingssystemen, Dat meldt het Spaanse fly-news.
 
Vanaf Barcelona vliegt IAG met een low-cost dochter over de Atlantische Oceaan. De eerste vluchten vertrekken op 1 juni. De bestemmingen die nu zijn gepland, zijn: Buenos Aires, Los Angeles, San Francisco en Punta Cana.
 


 

03-03

Nieuwe Ryanair routes naar Marokko.

Ryanair voegt in het komende winterseizoen twee nieuwe routes toe vanaf Eindhoven. De maatschappij biedt vluchten aan naar Rabat en Tanger in Marokko. Vanuit Tanger en Rabat wordt twee keer per week naar Eindhoven gevlogen

Ook voegt Ryanair een route van Keulen naar Marrakech toe 2x p.w .Naar Fes komt in de komende winterdienstregeling een route naar Bremen.