NIEUWS

 

Vanaf Nu is ons nieuws ook te volgen op Twitter

https://twitter.com/Goedkoopvliege1

21-05

Ryanair verliest slag tegen staatssteun airlines in België

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair haalt bakzeil in zijn strijd tegen de 19,7 miljoen euro steun die de federale overheid jaarlijks geeft aan luchtvaartmaatschappijen in Zaventem. De Brusselse handelsrechtbank heeft de klacht van Ryanair, die neerkwam op onrechtmatige overheidssteun, verworpen. Dat staat vandaag in de kranten De Tijd en L'Echo.

De overheidssubsidies werden in het leven geroepen als compensatie voor luchtvaartmaatschappijen die werken onder het Belgische socialezekerheidsstelsel. Dat is een pak duurder dan in sommige andere Europese landen, zoals Ierland, waar Ryanair is gebaseerd. Alleen maatschappijen die jaarlijks meer dan 400.000 passagiers vervoeren vanuit Zaventem, komen in aanmerking. Bijgevolg wordt de 19,7 miljoen euro verdeeld onder Brussels Airlines, TUI Airlines Belgium en Thomas Cook.

Bij de Raad van State en bij de EU-Commissie lopen nog twee rechtszaken van Ryanair.

In een reactie zegt de Ierse lagekostenmaatschappij dat de uitspraak geen impact heeft op het Europees onderzoek naar de staatssteun. Indien de Commissie oordeelt dat de steun in strijd is met de Europese regels, zal Ryanair stappen ondernemen tegen de Belgische maatschappijen om de schade vergoed te krijgen, zo luidt het nog.

18-05

OAD SnelwegNachtbus naar Schiphol breidt uit

De SnelwegNachtbus, die ’s nachts in de zomermaanden vakantiegangers van en naar Schiphol vervoert, breidt uit. Naast de succesvolle busverbinding vanaf Enschede wordt vanaf deze zomer ook gereden vanaf Arnhem/Nijmegen naar Schiphol en Airport Weeze.

De eerste SnelwegNachtbus van en naar Schiphol ging van start in 2011 in nauw overleg met de provincie Overijssel toen de NS definitief besloot te stoppen met nachttreinen vanuit Enschede. “Ieder jaar boekten enkele duizenden passagiers deze bus niet alleen vanwege het comfort maar vooral ook voor de aantrekkelijke prijs en het probleemloze vervoer van hun bagage”, zegt Frans Schuitemaker, directeur Oad. “Met de geplande uitbreiding van dit jaar kan nu ook de regio Nijmegen/Arnhem profiteren van de SnelwegNachtbus en ontstaat een nieuwe nachtelijke busverbinding tussen de luchthavens Schiphol en Airport Weeze.”

De aankomsttijden van alle bussen op Schiphol is 03.00 uur. Een busticket varieert, afhankelijk van de opstapplaats, tussen 10,00 euro en 18,00 euro. Kinderen t/m 12 jaar reizen gratis. De vertrektijd vanaf Schiphol is 04.00 uur. De bussen rijden iedere nacht vanaf 27 juni tot 14 september 2015. Alle opstapplaatsen liggen direct aan de snelweg waarmee een enorme tijdswinst wordt geboekt. Vanuit Twente rijdt de bus van Enschede via Hengelo, Almelo, Deventer, Apeldoorn en Barneveld naar Schiphol en v.v. De nieuwe verbinding Airport Weeze-Schiphol rijdt via Nijmegen, Arnhem, Veenendaal en Utrecht naar Schiphol en v.v. Reizigers die vanaf Airpot Weeze vliegen, kunnen op Schiphol of op de tussenliggende opstapplaatsen instappen. De exacte vertrektijden staan op www.oad.nl/snelwegnachtbus. Op de site kan tevens online geboekt worden. Dat kan ook telefonisch via tel. (0547) 28 44 88

bron: www.kliknieuws.nl

 

15-05

A320’s easyJet, krijgen meer stoelen

Airbus zal vanaf mei 2016 uitsluitend nieuwe vliegtuigen van het type A320 aan easyJet leveren die voorzien zijn van 186 in plaats van 180 stoelen.

Dit is bekend gemaakt tijdens de overdracht van de 250ste A320 eerder deze maand in Hamburg. De bestaande easyJet vloot zal voor de zomer van 2018 ook worden ‘opgewaardeerd’ van 180 naar 186 stoelen.

Ook het Spaanse Vueling gaat voor deze 186 stoelen variant terwijl Wizzair nieuw bestelde A321’s laat inrichten met 230 stoelen tegen de huidige 220.

www.pilootenvliegtuig.nl

 

13-05

Luchtvaartmaatschappij Arke verandert van naam naar Tui

De Nederlandse reismerken Arke en Holland International houden op te bestaan.
Het Duitse moederbedrijf wil de eigen naam TUI in heel Europa als merk
doorvoeren.

Op 1 oktober zal op alle tien vliegtuigen van Arke voortaan de naam TUI staan.
Het moederbedrijf wil met één naam efficiënter kunnen concurreren.

TUI Nederland is binnen de groep de eerste die de naam van haar sterkste merken
wijzigt in TUI. Op termijn zullen de andere TUI-landen die de kenmerkende smile
als logo hebben volgen

bron: www.rtvnh.nl

 

09-05

Serie achtergrond artikelen over Groningen Airport Eelde

Deel 1: Heeft Limburg meer ballen dan Groningen en Drenthe bij elkaar?

De provincie Limburg is voor het symbolische bedrag van 1 euro in 2013 weer eigenaar geworden van Maastricht Airport, nadat de luchthaven een periode in private handen was geweest. Naast een slordige 45 miljoen voor de komende tien jaar, heeft de luchthaven ook nog eens een extra bedrag gekregen van 2,5 miljoen. Dit bedrag dient te worden aangewend om airlines te trekken naar Maastricht.

Voor Marco van de Kreeke, directeur Groningen Airport Eelde nv, zijn dat bedragen om van te watertanden. Ook zijn vliegveld kent een duidelijk regionaal karakter, maar dan voor de noordelijke provincies. En ook hij wil graag groeien met zijn luchthaven. En het benodigde potentieel voor die groei is er wel degelijk. Volgens berekeningen in opdracht van het vliegveld uitgevoerd, zou het bedieningsgebied voor Groningen Airport uit komen op zo’n 1,7 miljoen mensen.

Lees meer: www.groningerkrant.nl/2015/04/deel-1-heeft-limburg-meer-ballen-dan-groningen-en-drenthe-bij-elkaar

Deel 2: “We praten echt over miljoenen”
www.groningerkrant.nl/2015/05/deel-2-we-praten-echt-over-miljoenen

Deel 3: Harm Post: “Groningen Airport Eelde handhaven en versterken.”
www.groningerkrant.nl/2015/05/deel-3-harm-post-groningen-airport-eelde-handhaven-en-versterken

 

WOW air: Boston en Washington vanaf Nederland te boeken

De IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW air heeft belangrijk nieuws voor de Nederlandse reiziger. Niet alleen wordt Amsterdam vanaf juni 2015 een vaste bestemming, vanaf volgende maand wordt het ook mogelijk om vanuit Amsterdam, via IJsland, naar de Verenigde Staten te vliegen.

 De lowcoster start dit voorjaar met vluchten naar Boston en Washington D.C (Baltimore). Vanaf vandaag zijn de nieuwe ticketprijzen beschikbaar: vanaf 159 euro kan een enkele reis naar Washington D.C of Boston worden geboekt

bron: www.travelution.nl

 

Ryanair verlaagt check-in toeslagen

Vergeten in te checken? Dat was altijd een dure grap bij Ryanair. De maatschappij verlaagt nu de tarieven.

Ryanair is al langer met het always getting better programma bezig om een positiever beeld bij de reiziger te creëren. Veel hoge toeslagen en andere strenge regels sneuvelden eerder al. Dit keer verlaagt Ryanair de toeslag als je op het vliegveld in wilt checken. De kosten gaan van €70 naar €45. Ook de toeslag voor het omboeken van een vlucht na een gemiste vlucht wordt iets verlaagd. Van €110 naar €100.

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2015/05/ryanair-verlaagt-check-in-toeslagen

 

08-05

Airberlin start Just Fly tarieven

De nieuwe CEO van airberlin, Stefan Pichler, had het op de ITB in maart al aangekondigd, maar nu kunnen de nieuwe Just Fly tarieven ook daadwerkelijk worden geboekt. Met Just Fly kunnen passagiers vanaf 44 euro per enkele reis, met alleen handbagage, een vlucht binnen Europa boeken.

Met de nieuwe tariefstructuur richt airberlin zich op een nieuwe doelgroep van jongere reizigers die binnen Europa alleen met handbagage reizen. Ook prijsbewuste zakenreizigers komen in beeld, die bij reizen van een dag geen kilo’s bagage hoeven mee te nemen. ‘We willen de markt opschudden en nieuwe fans winnen’, zegt Pichler bij de introductie. ‘We richten ons op kostenbewuste passagiers. Er is geen reden om niet met airberlin te vliegen.’

De campagne bij de introductie van de nieuwe tariefstructuur moet brutaal en sexy zijn.

Lees verder op: www.travmagazine.nl/airberlin-lanceert-just-fly

29-04

Merk Germanwings verdwijnt deze herfst

Lufthansa-dochter Germanwings ziet komende herfst z’n merknaam verdwijnen. Dat bericht Business Traveller. Dat die naam ging verdwijnen stond al vast, alleen was nog niet bekend wanneer.

Vanaf komende herfst, waarschijnlijk vanaf de start van het winterseizoen eind oktober, wordt de merknaam Germanwings opgedoekt. Alle vluchten worden overgeheveld naar de lowcostmaatschappij Eurowings.

Lees verder op: http://flightlevel.be/44016/merk-germanwings-verdwijnt-deze-herfst

 

28-04

Wizz Air met grotere Airbus A321 naar Nederland

Wizzair gaat zijn Airbus A321 inzetten op zijn routes naar Nederland.
In de Airbus A320 passen 180 passagiers in de nieuwe Airbus A321 220

Vanaf 16 december wordt de route vanaf Maastricht naar Boedapest gevlogen met de A321. Lijkt mij een duidelijk teken dat deze route rendabel is.

Vanaf Eindhoven wordt van de helft van de 14 vluchten naar Boedapest de A320 vervangen voor een Airbus A321.

Ook vanaf Charleroi wordt op een aantal vluchten naar Boedapest de A320 vervangen voor een Airbus321.

bron: http://www.routesonline.com


 

Geen rechtstreekse tram van Den Haag naar Rotterdam/The Hague airport

Vliegveld Rotterdam The Hague Airport krijgt geen rechtstreekse tramverbinding met Den Haag. Zo’n railverbinding is niet rendabel, blijkt uit antwoorden van het stadsbestuur op vragen van de VVD in de gemeenteraad.

In het collegeakkoord spraken D66, PvdA, Haagse Stadspartij, VVD en CDA af dat er “een goede openbaar vervoersverbinding” zou komen. Het idee was dat tramlijn 1 zou worden doorgetrokken van Delft-Zuid naar het vliegveld. Maar uit onderzoek van een extern bureau wordt duidelijk dat te weinig mensen gebruik zouden maken van de verbinding. “Een rendabele exploitatie van het openbaar vervoer is een noodzakelijke randvoorwaarde voor de ontwikkeling van een nieuwe of verlengde tramlijn”, schrijft het stadsbestuur.

Wel komt er nu een onderzoek naar andere mogelijkheden om Rotterdam The Hague Airport goed bereikbaar te maken vanuit Den Haag. Het idee is dat mensen straks eerst de Erasmuslijn nemen naar halte Meijersplein in Rotterdam en van daar bijvoorbeeld met een bus naar het vliegveld gaan. Ook komt er een betere informatievoorziening over hoe reizigers met het ov van het vliegveld naar Den Haag kunnen.

bron: http://denhaagfm.nl

27-04

Ryanair: Prijs ticket zal komende 2 jaar 10 tot 15% dalen

Michael O'Leary, de CEO van Ryanair heeft in een interview met het Franse Journal du Dimanche aangekondigd dat de prijzen van Ryanair tickets de komende 2 jaar met  10 tot 15% zullen dalen.

Volgens  O'Leary kan dat door de daling van de olieprijs en door de trend van structurele prijsverlagingen van belastingen en andere kosten die op dit moment op luchthavens plaats vindt. Een andere reden waarom Ryanair haar prijzen kan verlagen is dat er in haar nieuwe (energiezuiniger) vliegtuigen 8 passagiers meer passen dan in de huidige generatie vliegtuigen.

Bron: www.air-journal.fr

Lees het hele interview (met google translate?) op www.lejdd.fr/Economie/Entreprises/Michael-O-Leary-PDG-de-Ryanair-Je-meprise-la-classe-politique-francaise-729656

 

Kort route nieuws Tuifly, Germania en Niki

Tuifly
Eurowings start voor Tuifly met vluchten tussen Keulen en Cancun in Mexico. Er wordt gestart vanaf 8 november met 2 vluchten per week op woensdag en zondag.

Germania
Germania start eind oktober met vluchten tussen Dortmund en Fuerteventura. Er wordt gestart met 2 vluchten per week  op zaterdag en maandag.

Niki
 De Oostenrijkse budgetcarrier Niki ziet af van het uitvoeren van vluchten vanaf de luchthaven van de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Dat heeft een woordvoerder van moederbedrijf Air Berlin gemeld. Niki had onder meer een route van Bratislava naar Brussel in de planning staan. De start van die route was al uitgesteld tot het najaar.

25-04

Nieuwe Norwegian routes naar USA en Cariben

Helaas niet vanaf Amsterdam, maar wel vanaf Londen, Kopenhagen, Oslo en Stockholm en gezien de originele bestemmingen die erbij zitten misschien wel die om reis waard. Ze starten allemaal in November.

Norwegian start een aantal routes naar San Juan op Puerto Rico en St Croix op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Voor Europeanen onderontwikkelde bestemmingen, maar daarom juist wel interessant!

Vanaf Londen Gatwick (2x p.w.), Oslo (1x p.w.) en Stockholm (1x p.w.) vliegt Norwegian naar San Juan. 1x per week wordt er gevlogen op de route Kopenhagen, San Juan, St Croix, Kopenhagen.

Vanaf november vliegt Norwegian 1 keer per week vanaf Kopenhagen en Stockholm naar Las Vegas.

 

21-04

Transavia schrapt vluchten naar de sneeuw vanaf Eelde

Transavia stopt met de vluchten naar de sneeuw van Groningen Airport Eelde. Dat blijkt uit de winterdienstregeling van de vliegmaatschappij. 

De vluchten vanaf Eelde naar Salzburg en Innsbruck worden gestaakt. Er vertrokken twee vluchten per week vanaf Groningen Airport Eelde (GAE) naar de sneeuw. 

"Dat is inderdaad niet veel," zegt GAE-directeur Marco van de Kreeke. "Het is tegenwoordig hip om met een paar vrienden een paar dagen te gaan skiën. Maar in deze constructie moest je een week boeken. Gezinnen gaan een week. Maar voor gezinnen is het al snel te duur om te vliegen."

Reden voor Transavia om te stoppen met de wintersportvluchten. De markt is niet toereikend, vindt de vliegmaatschappij.

bron: www.dichtbij.nl   


Ryanair wil voor €70 naar Israël

Low cost carrier Ryanair wil van diverse locaties in Europa naar Israël gaan vliegen voor €140 retour. Deze bekendmaking volgt na maanden van bevroren contacten. Over drie maanden tijd wordt gekeken of het haalbaar is om low-cost die afstand te overbruggen. Vooral het pilotenschema heeft aandacht nodig, aldus Ryanair tegenover de krant Yediot Ahronot.

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2015/04/ryanair-wil-voor-e70-naar-israel/

 

20-04

Parkeren op Nederlandse vliegvelden goedkoper dan voorheen

 De parkeertarieven op Nederlandse vliegvelden zijn niet gestegen in de afgelopen twee en een half jaar, in tegenstelling tot de prijzen op Belgische en Duitse luchthavens. De gemiddelde prijs voor 3 dagen parkeren op een vliegveld in Nederland is nu zelfs lager dan in de herfst van 2012. Door deze daling en de prijsstijgingen in buurlanden België en Duitsland is Nederland nu het goedkoopst voor een weekend parkeren. Dit blijkt uit het Lenterapport 2015 ‘Parkeren op het vliegveld’ van de onafhankelijke reiswebsite Vliegveldinfo.nl.

Voor een weekend parkeren op een vliegveld in Nederland betalen reizigers gemiddeld 35,70 euro. Dit is 12% goedkoper dan tweeëneenhalf jaar geleden. In België werd 3 dagen vliegveld parkeren 6% duurder. De prijzen in Duitsland stegen met maar liefst 18%. Is Nederland nu het goedkoopst? Ja, en nee. Wel voor een weekend, maar voor een week blijven Duitse vliegvelden het goedkoopst.

Lees verder op: www.vliegveldinfo.nl/nieuws/parkeren-op-nederlandse-vliegvelden-goedkoper-dan-voorheen-20-04-2015/

 

19-04

Alltours biedt pakketreizen aan met Ryanair

Alltours en Ryanair gaan samenwerken. Alltours gaat pakketreizen combineren met de goedkope reizen van Ryanair. De samenwerkingsovereenkomst geldt voor bijna alle bestemmingen van de touroperator Alltours.

In tegenstelling tot de normale Ryanair klanten is in deze package deal 15kg ruimbagage inbegrepen. Ook zorgt Alltours voor de transfer van en naar je hotel.

De overeenkomst geldt voor 13 Duitse luchthavens waar onder Weeze, Keulen, Dortmund, Munster en Bremen.  Alltours biedt op dit moment geen reizen aan van de Nederlandse bestemmingen van Ryanair. Op dit moment zijn de Weeze vluchten nog niet te boeken op de Nederlandse Alltours Site dus zal je moeten uitwijken naar hun Duitse Website.

Bron www.dein-touristik.net


 

AtlasGlobal start routes naar Istabul Ataturk

We hebben het al eerder gemeld als gerucht, maar nu zijn ze ook echt te boeken.
De vluchten van AtlasGlobal (het voormalige Atlasjet) naar Istanbul Ataturk airport.

Vanaf 18 juni start AtlasGlobal met een dagelijkse vlucht vanaf Amsterdam naar Istanbul. Een week eerder starten er al dagelijkse vluchten vanaf Düsseldorf en Keulen. Op deze routes wordt een (grote) Airbus A321 ingezet.  Met een overstap op Istanbul zijn diverse andere Turkse bestemmingen bereikbaar.

Onur Air is ook al actief op de route naar Istanbul Ataturk Airport. Pegasus en Transavia zijn actief op routes naar (het kleinere) Istanbul SAW airport.

Bron: http://airlineroute.net

 

17-04

Arkefly komt met Airfi (UPDATE)

Arkefly gaat Airfi-routers installeren in alle vliegtuigen van de vloot zodat reizigers tijdens de vlucht via hun eigen tablet of smartphone toegang hebben tot kranten, magazines, e-books, games, nieuws, de menukaart en belastingvrije artikelen. Dat meldt een woordvoerster van TUI aan Reismedia. Het gaat dus nadrukkelijk niet om inflight wifi, maar om het zogeheten single WiFi network in cabin.

Volgens Arke worden de Airfi-routers, die simpelweg op accu's werken, gewoon in het toestel gelegd voor gebruik. Ze zijn op geen enkele manier verbonden met het vliegtuig zelf. De routers worden geleverd voor MI Airline, een in Hoofddorp gevestigd bedrijf.

De dienst is niet nieuw in de Nederlandse markt. Ook Corendon en Transavia bieden de service. Daarnaast biedt ook Estonian Air sinds kort Airfi.

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 

Transavia lanceert nieuwe tariefstructuur

Transavia introduceert met ingang van vrijdag drie nieuwe tariefstructuren, waarbij duidelijk onderscheid wordt gemaakt in tarieven voor leisure en zakelijke reizigers.

“De nieuwe tariefstructuur is een stap in onze ambitie de best betaalbare en meest toegankelijke maatschappij van Europa te worden”, aldus commercieel directeur Roy Scheerder. Er komen drie soorten tarieven: Basic, Plus en Max. Het Basic-tarief komt neer op de laagst beschikbare prijs.

Plus zit daar een treetje boven waarbij extra diensten, zoals tot 20 kilo ruimbagage, bij de prijs is inbegrepen. Ook kunnen Plus-reiziger een stoel naar voorkeur kiezen uit de standaardstoelen en hun ticket tot twee weken voor vetrek aanpassen of omboeken zonder bijkomende kosten bovenop het eventuele prijsverschil.

Met het Max-tarief richt Transavia zich nadrukkelijk op de zakelijke reiziger. Het tarief biedt extra comfort en meer flexibiliteit. Tot 2 uur voor vertrek kunnen de vlucht of de passagiersgegevens kosteloos gewijzigd worden. De reiziger heeft de keuze uit alle stoelen en mag tot 30 kilo ruimbagage inchecken.

“De tarieven zijn inclusief toeslagen en zonder aparte boekings- of betalingkosten. Alleen voor extra diensten zoals meer ruimbagage of een stoel met extra beenruimte worden extra kosten in rekening gebracht”, zegt Scheerder
 
bron: www.zakenreis.nl

 

16-04

Atlasjet Ukraine naar Amsterdam?

Volgens diverse internationale nieuws sites uit het Oosten van Europa start in mei een nieuwe Oekraïense luchtvaartmaatschappij. Het Turkse Atlasjet start een Oekraïense dochter Atlasjet Ukraine.

Hoe low cost deze maatschappij zal zijn is mij op dit moment  niet bekend. Wel bekent is dat ze gaan starten met 4 vliegtuigen en dit willen uitbreiden naar 15 stuks.

Onder andere Amsterdam en Düsseldorf worden genoemd als bestemmingen vanaf Kiev. Wij wachten af!

Bron: www.rustourismnews.com/?p=42356

 

Eindhoven Airport onderzoekt energieopwekking uit opstijgende vliegtuigen

Eindhoven Airport onderzoekt of de wind die vrijkomt bij als een vliegtuig opstijgt, kan worden omgezet in energie.

Dat zegt Joost Meijs, directeur van Eindhoven Airport, donderdagavond in de uitzending van Booming Brabant. Naast de start- en landingsbaan van de luchthaven staat momenteel meetapparatuur opgesteld.

Meijs beschrijft de huidige fase nog als experimenteel. “We meten of het mogelijk is om met turbines voldoende wind te vangen. Het is wel interessant omdat we de opgewekte energie elders op de luchthaven kunnen gebruiken. Op die manier worden we als luchthaven weer een stuk duurzamer”, legt Meijs uit. De luchthaven voert de proef samen uit met Attai Climate & Energy Solutions en ZDIB BV.

bron: www.omroepbrabant.nl

14-04

Transavia schrapt boekings- en creditcardkosten

Transavia heeft per direct de boekingskosten en creditcardtoeslag van elk 5 euro per enkele reis afgeschaft. Toch worden de tarieven niet verhoogd als gevolg van deze zet, zegt commercieel directeur Roy Scheerder van Transavia tegen TravMagazine.

De afschaffing van de boekings- en betalingskosten is onderdeel van Transavia’s nieuwe positionering, waarbij toegankelijkheid en betrouwbaarheid de belangrijkste thema’s zijn. Scheerder: ‘De consument vindt deze toeslagen niet transparant. Door ze niet langer te berekenen, verwachten we meer passagiers aan te kunnen spreken. Dat hogere volume aan boekingen compenseert het directe verlies aan inkomsten. En dat betekent weer dat we de tarieven niet hoeven te verhogen.’

bron: www.travmagazine.nl

 

Meer stoelen in economy; prijsvechters dwingen Airbus en Boeing

Airlines proppen steeds meer stoelen in hun economy class. Dat blijkt deze week op de Aircraft Interiors Expo in Hamburg, de grootste beurs voor noviteiten in de vliegtuigcabine.

Niet alleen op budgetvluchten worden extra rijen in de goedkoopste klasse geïnstalleerd om basistarieven verder te verlagen, ook netwerkcarriers moeten mee in die moordende prijzenslag. Op verre vluchten krijgen veel toestellen als de A380 en B777 een stoel extra op elke rij in economy.

De ‘pitch’, de afstand tussen twee rugleuningen, is door de jaren heen 20 centimeter kleiner geworden en het zitvlak is naar 40 centimeter geslonken op vluchten van prijsvechters. Airbus en Boeing krijgen opdracht om die efficiëntere bezetting te ‘regelen’.

Het ongemak wordt deels gecompenseerd met dunnere, lichtgewicht stoelen, die nog eens extra kosten besparen, slimme inkepingen voor knieën en klaptafeltjes en........

lees verder op www.travelpro.nl/meer-stoelen-in-economy-prijsvechters-dwingen-airbus-en-boeing/


 

11-04

Wizz Air passagiers krijgen toegewezen zitplaatsen

De Hongaarse low cost airline hanteert vanaf mei 2015 vaste zitplaatsen op alle vluchten. Met ingang van 19 mei vliegt de gehele vloot met toegewezen zitplaatsen. Vanaf woensdag 8 april is het boekingsproces zo ingericht dat iedere reiziger automatisch een zitplaats krijgt toegewezen. Reizigers hebben nog wel steeds de mogelijkheid om een stoel te kiezen, maar daarvoor moet nu worden betaald. Met de herintroductie van toegewezen zitplaatsen wil Wizz Air de reiservaring en tevredenheid van klanten vergroten.

De nieuwe maatregel gaat al in op 4 mei, op drie geselecteerde routes (Boedapest – Barcelona, Katowice – Londen, Boekarest – Dortmund). Vanaf 19 mei moet de uitrol naar alle 360 routes compleet zijn.

lees verder op : www.vliegveldinfo.nl/nieuws/wizz-air-passagiers-krijgen-toegewezen-zitplaatsen-06-04-2015

 

09-04

Twintig procent meer passagiers voor Eindhoven Airport in eerste kwartaal

Het aantal passagiers op Eindhoven Airport is in het eerste kwartaal met 20 procent gestegen, ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar.

Afgelopen drie maanden maakten 814.000 mensen gebruik van de luchthaven, een stijging van 135.000. Over heel 2015 verwacht Eindhoven Airport een groei van 7 procent, tot 4,2 miljoen passagiers. Deze stijging ligt in de lijn van de verwachtingen en sluit aan op de onstuimige groei van de afgelopen jaren.

De groei in het afgelopen kwartaal is te danken aan tien extra bestemmingen, vergeleken met de eerste drie maanden van vorig jaar. Ook het gemiddeld aantal passagiers op de vluchten ging omhoog: van 119 vorig jaar tot 131 nu.

bron: www.ed.nl

  

03-04

Groningen Airport Eelde dreigt het loodje te leggen

De ombouw van vliegveld Lelystad tot volwaardige luchthaven is de doodsteek voor Groningen Airport Eelde. Dat is de verwachting van directeur Hans van der Velde van ArkeFly. Schiphol steekt een kleine honderd miljoen euro in de ontwikkeling van het vliegveld in Lelystad. Vanaf 2018 gaat een deel van de vakantievluchten daar naar toe.

Van der Velde wijst erop dat ook Eelde grotendeels van die vakantievluchten afhankelijk is. 'Lelystad en Eelde bedienen dezelfde markt. Als je vanaf Lelystad vliegt, zal je dat als luchtvaartmaatschappij niet snel meer vanaf Groningen doen', verwacht hij. ArkeFly vliegt in de zomermaanden vanaf Eelde op het Turkse Antalya.

De topman van de vliegmaatschappij vreest dat Eelde uiteindelijk het onderspit delft in de concurrentiestrijd met Lelystad. 'Ze bedienen hetzelfde verzorgingsgebied. Als ik daar met gezond verstand naar kijk, dan kan ik me moeilijk voorstellen dat twee luchthavens zo dicht bij elkaar winstgevend geëxploiteerd kunnen worden. Dus wordt het voor Eelde een moeilijk verhaal.'

De concurrentieslag met de luchthaven in de polder is niet de enige bedreiging voor Groningen Airport Eelde. Zo werd eerder al bekend dat het kabinet de kosten voor de luchtverkeersleiding wil laten betalen door de luchthavens. Dat zijn forse bedragen. Ook daardoor dreigt het noordelijk vliegveld in zwaar weer terecht te komen.

bron: www.rtvnoord.nl

Lees ook
http://www.groningerkrant.nl/2015/04/nieuwe-bekostiging-luchtverkeersleiding-luchthaven-eelde-in-problemen

 

Transavia gaat voor zakelijke markt, Rotterdam als spil

Transavia gaat voor zakelijke markt, Rotterdam als spil

Transavia gaat sterk uitbreiden op de zakelijke markt. Dit heeft de airline donderdag tegen Zakenreis gezegd. Over twee weken ontvouwt de dochtermaatschappij van KLM de plannen. Rotterdam The Hague Airport moet de primaire zakenluchthaven van ‘HV’ worden.

“Wij zien toekomst in de zakelijke markt en komen daarom met een pakket gericht op de zakenreiziger,” zegt commercieel directeur Roy Scheerder. Tien procent van de passagiers bij de prijsvechter is nu al zakenreiziger.

Om het product nog beter te laten aansluiten op de zakelijke markt heeft Transavia een aantal stappen gezet. Zo is een contract gesloten met Sabre, waardoor boekingen, waaronder zakelijke, ook via dit GDS (global distribution system) kunnen lopen. Transavia had al contracten met de andere twee wereldwijde GDS-bedrijven Travelport en Amadeus. “Alle tarieven zijn nu beschikbaar via de drie GDS-kanalen”, zegt Scheerder.

Transavia wil verder meer zakelijke bestemmingen aanbieden en een nieuwe tariefstructuur opzetten,

lees verder op http://zakenreis.nl/luchtvaart/uitbreiding-transavia-op-zakelijke-markt-rotterdam-als-spil

01-04

Wizzair opent basis op Lublin en start vluchten naar Charleroi

Wizz Air opent op 14 september een basis in het Poolse Lublin. De maatschappij stationeert één Airbus A320 op de nieuwe basis.

De luchtvaartmaatschappij opent er in september vier nieuwe routes, waarvan er eentje voor ons van belang is, namelijk de route naar Charleroi.
Er zijn twee vluchten per week op maandag en vrijdag.

 

WOW air introduceert eerste elektrische vliegtuig

De enige low-cost airline van IJsland gaan een samenwerking aan met luchtvaartontwikkelaar SpaceCraftOne. Samen willen ze het eerste elektrische passagiersvliegtuig ter wereld introduceren. De motoren van het toestel worden aangedreven door elektrische motoren, die weer gevoed worden door zonnecellen op de romp van het vliegtuig. Daarbij worden ze aangevuld met accu's die in de vleugels zitten.

Het vliegtuig zal in gebruik worden genomen vanaf 2020 en gaat vliegen tussen Londen en Skáldskapar Airport in IJsland. Dit vliegtuig is stiller dan de motorisch aangedreven varianten en de avondklok voor luchthavens zal op deze manier tot het verleden behoren. Omwonenden hebben op deze manier geen last meer van het geluid.

WOW air is trots dat ze nu al zo laag mogelijke prijzen aan kunnen bieden, met de introductie van het elektrische vliegtuig worden deze prijzen alleen maar lager omdat de brandstofkosten niet meer gedekt hoeven te worden. Ook wordt de snelheid van een vliegtuig verhoogd en de vluchttijden ingekort. Tevens kan een passagier meer bagage meenemen. Skúli Mogensen, oprichter en CEO van WOW air, zegt het volgende: “We zijn super enthousiast over het feit dat we niet alleen de laagste prijzen voor trans-Atlantische vluchten kunnen aanbieden, maar ook dat we vooraan staan bij de introductie van vliegtuigen voor de toekomst”.

Ik hoop dat jullie nu ook allemaal hetzelfde denken als ik: Was het maar waar! (Wat voor een datum is het vandaag?!)

31-03

Flybe lanceert Liverpool-Amsterdam route

Flybe start een nieuwe route van Liverpool John Lennon Airport naar Amsterdam Schiphol. De nieuwe route start op 7 september en zal drie keer per dag vliegen. Vroeg in de ochtend, rond 12 uur en laat in de middag.

Natuurlijk is Easyjet al jaren actief op deze route, dus even afwachten of deze route echt gaat lopen

Uit het geruchten circuit wil ik melden dat er in lokale Schotse media gemeld wordt dat Flybe vanaf Dundee op Amsterdam gaat vliegen.

 

EasyJet breidt uit op Schiphol. Nieuwe route naar Milaan Linate

Carolyn McCall (easyJet CEO) heeft vanmiddag in aanwezigheid van wethouder Elzakalai van Haarlemmermeer, Jos Nijhuis (President en CEO van de Schiphol Groep) en de nieuwe Nederlandse easyJet crew, officieel de easyJet basis op de Luchthaven Schiphol geopend.

“We hebben nu 29 bestemmingen vanaf Amsterdam en kunnen doordat we nu Schiphol als basis hebben ook onze vluchttijden beter afstemmen op de wensen van de klant. Daarnaast gaan we nu ook met Nederlandse crew werken”, aldus William Vet (Commercieel Manager/Head of Sales easyJet Nederland) tegenover TravelPro.

easyJet kondigt aan dat vanaf oktober 2015 haar aanwezigheid op Schiphol verder uitgebreid wordt met de permanente stationering van een vierde vliegtuig. Eerder werd al aangekondigd dat er drie vliegtuigen op Schiphol geplaatst worden. Het extra toestel betekent dat nog eens 40 banen worden gecreëerd, bovenop de huidige 120 banen. Dit brengt het totaal aantal medewerkers dat Schiphol als basis heeft en daarmee werken op Nederlandse contracten op circa 160. Indirecte werkgelegenheid wordt geschat op 3.500-4.500 banen.

De opening van de basis stelde easyJet al in staat om negen nieuwe bestemmingen te introduceren, waaronder Corfu, Dubrovnik, Hamburg, Ibiza, Nice, Olbia, Palermo, Toulouse en Venetië. Dit brengt het totaal aantal bestemmingen op 29. Eerder deze week heeft easyJet aangekondigd dat er ook een nieuwe route van Amsterdam naar Milaan Linate komt, een bestemming die door zijn nabijheid van het centrum van Milaan een ideaal is voor zakenreizigers die graag binnen één dag op en neer vliegen naar Milaan.

bron: www.travelpro.nl

27-03

Norwegian wil lange afstand vluchten vanaf Parijs Orly starten

Eën van de directieleden van Norwegian heeft in een interview verklaart aan www.check-in.dk  dat Norwegian binnenkort een basis wil opstarten vanaf Parijs Orly. Het zou gaan om vluchten naar Azië en de Verenigde staten. De al eerder genoemde basis vanaf Barcelona staat nog steeds in de planning maar wordt dus later geopend.

Met de nieuwe low cost vluchten van Transavia naar Orly kunnen deze bestemmingen ook voor Nederlanders interessant zijn.


bron: www.ch-aviation.com


Opinie: Low Cost, Long Haul: wat is de Big Deal?

Gedurende een lange periode heeft Ryanair de media bespeeld met plannen over transatlantische routes, naar verschillende bestemmingen binnen de USA. De mededeling vorige week dat de Raad van Bestuur “absoluut geen transatlantisch project overweegt of goedkeurt” deed dan ook vele wenkbrauwen fronsen. En toch zijn vele luchtvaartspecialisten het erover eens: als er één airline is die een leidende plaats kan afdwingen op de lucratieve transatlantische routes, is het Ryanair. Niet alleen omdat ze een legendarisch lage kostenstructuur hebben. Een situatieschets.

Het was gedurende jaren één van de weinige overblijvende zekerheden in de luchtvaartindustrie: de long haul routes zouden nooit in de handen vallen van de low cost airlines. De argumenten kon je op elke luchtvaartconferentie en cocktail horen. Ondertussen vliegt Norwegian over de oceaan naar New York, Florida en Los Angeles en staat WOW Air klaar om Ijsland te verbinden met Washington en Boston. Lufthansa wil Eurowings inzetten op Phuket, Bangkok en Dubai maar ook op Punta Cana en Varadero. Ondertussen stond er één witte olifant in de kamer: Ryanair. Het was enkel wachten op de juiste vliegtuigen, stelde het management van Ryanair tot enkele weken geleden. En toen floot de Raad van bestuur iedereen terug, inclusief CEO Michael O’Leary.

lees verder op
Deel 1: www.travel360.be/nl/nieuws/visie/detail/low-cost-long-haul-what-is-the-big-deal-deel-1?gn=8047
Deel 2: www.travel360.be/nl/nieuws/visie/detail/long-haul-low-cost-what-is-the-big-deal-deel-2?gn=8046

Wizz Air Oekraïne wordt opgeheven

Wizz Air Oekraïne was een aparte dochter binnen de Wizz Air Groep. Door de sterk veranderende economische omstandigheden in Oekraïne is deze maatschappij niet meer rendabel en wordt deze per 20 april opgeheven.
Wizz Air blijft met een beperkt aantal bestemmingen vliegen vanaf Kiev. Deze vluchten vallen voortaan onder de verantwoording van Wizz Air Hongarije.

De vluchten naar Lviv (vanaf Dortmund) zijn al eerder gesneuveld. Wizz blijft vliegen vanaf Kiev naar Dortmund en Kiev maar wel volgens een minder uitgebreid programma.

Passagiers die vluchten geboekt hebben naar Kiev bij Wizzair (Oekraïne) krijgen hun geld terug en moeten hun ticket opnieuw boeken op de site van Wizzair.

bron: https://wizzair.com/en-GB/about_us/news/wizzen303

Vanaf de herfst is er een nieuw basis tarief bij Condor

Met ingang van November brengt vakantievlieger Condor een nieuw basis tarief. Dit tarief is zonder bijkomende service als catering of handbagage.

Het tarief is alleen geldig voor korte  en middellange afstandsvluchten.  De luchtvaartmaatschappij wil inspelen op de behoeften van de passagiers om alleen die diensten te kiezen die zij nodig hebben.  Condor volgt hierbij het voorbeeld van low budget luchtvaartmaatschappijen bij wie je voor elke extra dienst moet bijbetalen.

Condor vliegt o.a. vanaf - de voor Nederlandse passagiers aantrekkelijk gelegen luchthavens  van - Düsseldorf en Keulen.

Bron: http://dmm.travel

 

Groen licht voor uitbreiding Lelystad Airport

Lelystad Airport krijgt groen licht om uit te breiden. Dat nieuws maakt staatssecretaris Wilma Mansveld komende dinsdag bekend, zo melden diverse bronnen aan Omroep Flevoland. Mansveld kondigt dan het zogeheten Luchthavenbesluit af in de Staatscourant.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bevestigt dat het besluit zoals eerder was aangekondigd voor 1 april bekend wordt gemaakt, maar wil tot dinsdag geen toelichting geven.

Het besluit betekent dat Lelystad Airport vanaf april 2018 open kan gaan voor grotere vliegtuigen. In de eerste fase groeit de luchthaven tot 25.000 vliegbewegingen per jaar. Na evaluatie wordt besloten of groei tot 45.000 bewegingen mogelijk is.

bron: www.omroepflevoland.nl

25-03

Overzicht nieuwe routes zomerdienstregeling 2015

Zondag gaat de nieuwe zomerdienstregeling in. Deze duurt tot 24 oktober 2015. De ingang van de zomer en de ingang van de winterdienstregeling zijn traditioneel de momenten dat veel luchtvaartmaatschappijen nieuwe routes opstarten.

Het overzicht hier plaatsen kost helaas teveel ruimte. Het is wel te vinden op Goedkoop Vliegen Club op Clubs.nl 

http://goedkoop-vliegen-low-cost-carriers.clubs.nl/blog/detail/86096_overzicht-nieuwe-routes-zomer-2015

 

Charleroi 3de Low-Cost airline luchthaven/terminal van de wereld

Terminal 2 van de internationale luchthaven van Kansai is winnaar van de "World's Best Low-Cost Airline Terminal" award in 2015, die verwijst naar terminals die zijn gespecialiseerd in het leveren van service aan low-cost maatschappijen. Hier over is gestemd door de klanten van deze terminals van over de hele wereld in de World Airport Survey. London Stansted Airport neemt 2e plaats in met de luchthaven Brussel Charleroi op de 3e plaats.

1 Osaka Kansai KIX
2 Londen Stansted STN
3 Brussel Charleroi CRL
4 Berlijn Schönefeld SXF
5 Kuala Lumpur LCCT KUL

6 Londen Luton LTN
7 Frankfurt-Hahn HHN
8 East Midlands EMA
9 Milaan Bergamo BGY
10 Lübeck LBC

Kijk voor deze verkiezingen in de andere categorieën bij de bron: www.worldairportawards.com

24-03

Vliegtuig Germanwings neergestort in Frankrijk

Een Airbus A320 van de Duitse vliegmaatschappij Germanwings is neergestort in het zuiden van Frankrijk. Het toestel met vluchtnummer 4U9525 was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf en is neergestort in de Alpen. Aan boord waren 142 passagiers en zes bemanningsleden.

Het vliegtuig is neergekomen bij de plaats Prads-Haute-Bléone, tussen Barcelonnette en Digne-les-Bains op circa 2000 meter hoogte. Het passagiersvliegtuig verdween rond 11.00 uur van de radar. De Franse gendarmerie heeft het wrak van het toestel vanuit helikopters gezien.

bron: www.metronieuws.nl

23-03

55 Germanwings routes naar Eurowings in oktober

Moedermaatschappij Lufthansa gaat vanaf 25 oktober 55 routes verplaatsen van dochter Germanwings naar andere dochter Eurowings. Alle vluchten gaan uitgevoerd worden onder EW code en niet meer de Germanwings 4U code.

Het gaat om routes van Keulen naar Dresden, Heringsdorf, Leipzig, Malpensa en Praag.
Vanaf Düsseldorf naar..........

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2015/03/55-germanwings-routes-naar-eurowings-in-oktober

22-03

Kort Duits route-nieuws

Meestal is deze aan de eind van de maand uitkomende rubriek een tamelijk klein artikel. Door mijn vakantie gaat het nu over een periode van bijna 2 maanden en dan wordt het eigenlijk een te lang artikel.

Germanwings
Germanwings start op 1 mei met een route van Düsseldorf naar Marseille. Er staan 4 vluchten per week in de planning

Germanwings vliegt van juli tot oktober 2 keer per week van Düsseldorf naar het
Kroatische Rijeka.

Germanwings beëindigd met ingang van de winterdienstregeling de binnenlandse vlucht tussen Keulen en Friedrichshafen.

Eurowings
Eurowings de lang afstand low cost dochter van Lufthansa en zusje van Germanwings heeft er weer een route bij. Vanaf 7 november wordt er gestart met een wekelijkse vlucht naar Puerto Plata op de Dominicaanse republiek Ook zijn er extra vluchten aangekondigd naar Dubai en Punta Cana.

Germania
­Germania start met ingang van het winterseizoen met vluchten tussen Munster en Funchal en  Munster en Lanzarote.

Wizzair
Wizzair begint een nieuwe route vanaf Keulen.  Vanaf 14 september wordt er vanuit de Domstad twee keer per week gevlogen op Sofia

Ryanair
Ryanair begint op 2 mei met 3 vluchten per week tussen Bremen en Praag. De vluchten worden elke maandag en donderdag uitgevoerd.

Atlas Global
Naast Amsterdam gaat Atlas Global ook vanaf Keulen vliegen op Istanboel. Ook deze vlucht is nog niet te boeken.

Condor
Als reactie op de lancering van de Eurowings route van Keulen naar Varadero stopt Condor met deze zelfde route. Hiermee zijn er geen long haul vluchten meer van Condor vanaf Keulen

 

21-03

Hoogzomer vluchten vanaf Antwerpen naar Ibiza

Jetairfly vliegt in juli en augustus vanuit Antwerpen naar Ibiza

2 rechtstreeks vluchten per week op vrijdag en zondag
tussen 3/7 en 30/8

20-03

Ryanair: toch geen goedkope vluchten naar de VS!

Drie dagen geleden kondigde Ryanair aan om binnen de vijf jaar ook goedkope vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten in te richten. Vandaag keerde de luchtvaartmaatschappij echter al op haar stappen terug. De raad van bestuur ontkende het bestaan van zulke plannen formeel.

In een verklaring die Ryanair opmaakte voor de Londense beurs staat formeel te lezen dat de vliegmaatschappij "nooit een transatlantisch plan heeft overwogen en dat ook in de toekomst niet van plan is". Het persbericht is op de website van Ryanair te vinden onder de rubriek 'regulatory news'. Van het oorspronkelijke bericht waarin de maatschappij stelde dat er snel werk zou worden gemaakt van goedkope vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten, is geen spoor.

bron: www.hln.be

17-03

Aantal passagiers op Benelux luchthavens in 2014

Een beetje laat, maar toch de moeite om te plaatsen. Op de obscure plekjes van internet kom je soms leuke informatie tegen.
Een compleet lijstje kon ik niet eerder vinden.

 1 Amsterdam 54,978,023 4.66%
 2 Brussel 21,933,190 14.63%
 3 Charleroi 6,440,000 -/- 5.11%
 4 Eindhoven 3,925,000 14.58%
 5 Luxemburg 2,470,000 12.40%
 6 Rotterdam 1,687,574 13.37%
 7 Luik 302,847 -/- 3.95%
 8 Maastricht 283,000 -/-34.12%
 9 Oostende 253,044 2.17%
 10 Groningen 199,651 -/- 1.65%
 11 Den Helder 147,217 8.24% (booreilanden enz)
 12 Antwerpen 121,357 -/ 11.43%

bron : www.airliners.net (forum)

 

Vueling test nieuwe generatie satellieten voor WiFi

Vueling Airlines wordt Europa’s eerste low-cost luchtvaartmaatschappij dat één van zijn vliegtuigen inricht met een Eutelsat KA-SAT satelliet. Deze satelliet behoort tot de nieuwe generatie van high throughput satellites (HTS), het enige type satelliet in Europa dat in staat is om 20Mbps tijdens de vlucht aan te leveren, mede omdat er gebruik wordt gemaakt van tien grondstations.

Sind een jaar werken Telefónica en Vueling samen om Wifi aan boord mogelijk te maken. Het eerste toestel in rij is de A320  geregistreerd als EC-LZN. Vanaf heden herkenbaar aan de bult op de rug van het toestel, waarin de satelliet zit verwerkt.

Lees verder op http://flightlevel.be/42896/vueling-test-nieuwe-generatie-satellieten-voor-wifi/

10-03

Zeven nieuwe Ryanair routes voor Keulen

Ryanair verdubbelt vanaf volgend winterseizoen haar aanwezigheid op de luchthaven Keulen/Bonn. De prijsvechter start zeven nieuwe routes vanaf de Duitse luchthaven, waaronder een binnenlandse dienst naar Berlijn. Het aantal in Keulen gestationeerde toestellen stijgt van een naar drie.

Nieuwe bestemmingen waarop Ryanair vanaf de luchthaven gaat vliegen zijn naast Berlijn (28/7) Kopenhagen (7/7), Gran Canaria (1/7), Milaan / Bergamo (14/7), Porto (4/7), Valencia (3/7) en Warschau (7/7). Daarnaast stijgt het aantal vluchten naar Londen Stansted tot zeventien per week. Het totaalaantal wekelijkse Ryanair-vluchten vanaf Keulen groeit naar 129.

Opvallend is vooral de route naar Berlijn, waarop Ryanair vier dagelijkse vluchten in de planning heeft staan. Hiermee gaat Ryanair direct de concurrentie aan met Lufthansa-dochter Germanwings

Bron: www.luchtvaartnieuws.nl


09-03

WOW Airs vloot wordt mogelijk verder uitgebreid

Skuli Mogensen, CEO en oprichter van WOW Air, heeft gezegd dat de vloot van zijn luchtvaartmaatschappij kan worden uitgebreid tot 30 toestellen in de komende 5 jaar. WOW Air verbindt Europa met Noord-Amerika via Reykjavik. “De groei van vervoerde passagiers kan aanhouden met 50% per jaar.” Aldus Mogensen is een interview tijdens de ITB travel-industry expo in Berlijn.

WOW Air verwacht deze maand de levering van twee Airbus A321’s. De luchtvaartmaatschappij heeft momenteel nog 3 iets kleinere A320’s en één A319 in haar vloot. Met in de toekomst leveringen van twee andere A321’s en een A320 deze zomer wordt de vloot op 9 gebracht.

Lees verder op:

www.upinthesky.nl/2015/03/wow-airs-vloot-wordt-mogelijk-verder-uitgebreid

05-03

Ryanair binnenkort van Brussel Zaventem naar Berlijn

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair start eind oktober een dertiende verbinding op vanuit Brussels Airport. Ze zal 21 keer per week vliegen van en naar Berlijn Schönefeld, zo kondigt Ryanair aan.

Iets meer dan een jaar geleden startte Ryanair zijn activiteiten op Brussels Airport op. Ondertussen vliegt de lowcostmaatschappij er op twaalf bestemmingen. Berlijn wordt de dertiende, en de eerste Ryanair-verbinding tussen de luchthaven van Zaventem en Duitsland.

De commercieel directeur van de Ierse lagekostenmaatschappij, David O'Brien, uitte onlangs tijdens een persconferentie in Brussel kritiek op de kostenstructuur van Brussels Airport. Daardoor is er op de luchthaven voorlopig geen plaats voor "innovatieve" routes, klonk het, maar wel voor "veilige" routes waarop een hoge frequentie mogelijk is. Met 21 vluchten per week lijkt Berlijn perfect in dat plaatje te passen.

De nieuwe route is een onderdeel van de aankondiging vandaag dat Ryanair vanaf oktober een nieuwe basis opent in Berlijn. Het zal er vijf vliegtuigen stationeren en er in totaal 22 verbindingen, of 191 vluchten per week, aanbieden.

bron: www.demorgen.be

04-03

Eurowings: eerste long haul bestemmingen vanaf Keulen bekend gemaakt

Eurowings de nieuwe -lange afstand low cost - dochter van Lufthansa heeft haar eerste bestemmingen vanaf Keulen bekend gemaakt. Er wordt gevlogen met Airbus A330-200 toestellen en de startprijzen zijn vanaf €99.95 per enkele reis.

De nieuwe bestemmingen zijn: Dubai, Bangkok, Phuket, Varadero, Montego Bay en La Romana .

Binnenkort worden nog meer bestemmingen bekend gemaakt

bron: www.fluege.de

 

Zelf bagage inchecken op Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport kun je voortaan zelf je ruimbagage inchecken. Voorlopig is deze dienst beschikbaar voor passagiers van Transavia en Ryanair en je moet vooraf online hebben ingecheckt.

Het nieuwe systeem heet Drop&Go en hiermee kun je zelf je ruimbagage inchecken. Voor vragen en hulp lopen er wel medewerkers rond.

Bedoeling van Drop&Go op Eindhoven Airport is om de afhandeling van ruimbagage sneller te maken. Net zoals je in sommige supermarkten zelfscan kassa’s hebt, is ook hier idee dat je minder hoeft te wachten.

Directeur van Eindhoven Airport, Joost Meijs, zegt over het nieuwe systeem: “Wachtrijen op luchthavens zijn niet leuk. Met het Drop&Go systeem willen we onze passagiers welkom heten en ze via een self service systeem sneller het check-in proces laten doorlopen. Wij zijn van mening dat dit de toekomst van het check-in proces op luchthavens is.”
Volgens Meijs is dit slechts één van de innovaties op de luchthaven die de komende jaren zullen worden geïntroduceerd.

In onderstaand filmpje wordt het systeem uitgelegd
www.youtube.com/watch?v=vAZvxr_n11s

bron: www.opreis.nl

 

Het nieuwe uiterlijk van Ryanair

Ryanairs nieuwe look is bekend geworden. Er is sprake van een minder geel interieur en ook de uniformen van het cabine personeel bevatten minder geel, aldus de CMO van Ryanair, Kenny Jacobs. De uniformen worden wit of blauw in de toekomst. De veranderingen zijn onderdeel van het 3-jarige “Always Getting Better” programma van de luchtvaartmaatschappij. Buiten de nieuwe interieurs en uniformen heeft Ryanair nog 9 andere dingen aangekondigd die vallen onder dit programma

1.Lagere incheck kosten op luchthavens, lagere gemist vertrek kosten en een nieuwe vluchtannulering optie.
2.Online ticketprijzen vergelijken op Ryanair.com

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2015/03/de-nieuwe-look-van-ryanair

03-03

Air Berlin wil weer echte low cost vluchten gaan verkopen

De nieuwe CEO van Air Berlin Stefan Pichler kondigde dinsdag in Berlijn een conversie programma voor dit jaar en volgend jaar aan . Pichler wil herbouwen in drie fasen en zich meer gaan richten op de winstgevende routes.Daarnaast wil hij de knooppunten Dusseldorf en Berlijn verder uitbreiden

Onderdeel van de strategie is het opnieuw starten  van het JustFlytarief.  Deze  tickets bestonden tot juli 2014 . 

Bron: www.aero.de

 

Arkefly met Dreamliner naar St. Maarten

Arke gaat vanaf november 2015 met een Dreamliner twee keer per week vliegen op Sint Maarten (Princess Juliana International Airport). Hiermee verwacht Arke ongeveer 15.000 Nederlanders per jaar te trekken naar het Caribische eiland. Op dit moment ontvangt Sint Maarten jaarlijks circa 17.000 Nederlanders, van de in totaal 580.000 buitenlandse toeristen. 55% hiervan komt uit de VS en Canada en 12% uit Frankrijk

 

Kijk voor oudere artikelen in het nieuwsarchief